Salvini: A Soros által pénzelt szervezet segít a migránsoknak

Két migráns olasz ügyvédek segítségével az Európai Emberi Jogok Bírósághoz fordult, miután a máltai hatóságok nem nyújtottak nekik segítséget húsvét előtt. Most kiderült, hogy az afrikai bevándorlók ügye már akkor a strasbourgi bíróság előtt volt, amikor ők még a Földközi-tengeren hánykolódtak, tehát a csónakból kezdtek pereskedni. Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter Soros Györgyhöz köthető szervezeteket lát a háttérben.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 04. 22. 11:20
null
Inkább behoznák a migránsokat az EU-ba Fotó: MTI/EPA/A. Carrasco Ragel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, az Afrikából Olaszországba tartó migránsoknak már akkor megvan bizonyos bevándorláspárti ügyvédek elérhetősége, amikor még el sem hagyták a kontinenst – írja a V4NA Hírügynökség.

A LaVerita című olasz lap által megszerzett dokumentumokból kiderül, hogy két migráns a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult olasz ügyvédek segítségével, ugyanis állítólag jogsérelem érte őket. Az incidens húsvét előtt történt. A dokumentumok szerint a 28 éves szudáni Abdel Wahab Mohamed és a 21 éves Naseneva Diabj egy csónak segítségével indultak el többedmagukkal Európa irányába a líbiai Al Khoms nevű városból. Az afrikaiak még a tengeren hánykolódtak, amikor a két említett migráns már felvette a kapcsolatot egy olasz ügyvédi irodával, amelynek segítségével a strasbourgi bíróságon kötött ki az ügyük. Ezt abból tudni, hogy az iratokban az szerepel, hogy „a kérelmezők jelenleg egy fehér és szürke csónakban vannak, amely Líbiából kelt útra április 8-a és 9-e között, éjszaka”.

A La Verita a migránsok ügyvédjének nevét is nyilvánosságra hozta. Lucia Gennari, az olasz Antartida nevű ügyvédi iroda munkatársa, amely több szállal is kötődik egy bevándorláspárti szervezethez is, a Bevándorlási Jogi Tanulmányok Egyesületéhez (Associazione per gli studi giuridici sull immigrazione, Association for Juridical Studies on Immigration, ASGI). Gennari önéletrajzából kiderül, hogy elkötelezett a migráció mellett, már 2010-ban is több, a témával foglalkozó szemináriumon vett részt. Volt olyan, amelyet az ASGI szervezett.

Továbbá az is kiderül, hogy 2015 február és július között jogi tanácsadóként dolgozott a szervezetnek. Ezt megelőzően pedig a római Roma Tre Egyetemen vett részt olyan kutatásokban, amelyeket a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) finanszírozott.

A kirobbant botrányra Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter reagált Twitter-oldalán, aki megosztotta az erről szóló cikket is. „Őrület! A Soros által finanszírozott szervezet ügyvédeinek együttműködésével... Időközben a kormány mindenkit üdvözöl a kompon az olaszok költségén. Előbb vagy utóbb szavazunk”, írta a politikus.

A bevándorlásellenes Liga párt vezetője arra a karanténhajóra utalt, amely az olasz partoknál fogadja a migránsokat. Salvini viszont rátapintott a lényegre is, hiszen az ASGI komoly pénzösszegeket kapott az elmúlt évek során a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványtól (OSF). Az OSF honlapján található 2015-ös dokumentumok szerint az Open Society Initiative for Europe nevű leágazásán keresztül több százezer dollárt juttatott el a szervezethez.

Eszerint az ASGI 2015-ben 225 ezer dollárt kapott egy 2018-ig tartó programra, míg ugyanebben az évben egy 14 hónapra szóló projektet támogattak meg 49.995 dollárral. Az olasz szervezethez érkező támogatások azonban nem álltak meg, az OSF honlapjáról kiderül az is, hogy 2018-ban Soros Györgyék három alkalommal is utaltak: 182.930 dollárt egy 16 hónapos hálózatépítő (a network of legal hubs) programra, 2.785 dollárt kaptak egy évre, hogy munkatársaik biztonságát megőrizzék, 200.000 dollárt kaptak két évre stratégiai tevékenységre.

Az Adnkronos nevű olasz hírportál felderítette Soros György olaszországi tevékenységét, így kiderül, hogy a tőzsdespekuláns milliárdos több mint 8,5 millió dollárt költött el az országban 2017 és 2018 között. Az OSF 70 projektet támogatott, 2017-ben összesen 4 140 318 millió dollár értékben, míg 2018-ban 4 387 630 millió dollár értékben. Az OSF honlapját böngészve kiderül, hogy a legtöbb pénzt olyan szervezetek vagy magánszemélyek kapták, amelyek valamilyen formában a bevándorlást támogatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.