Szarkasztikus „bocsánatkérés” a nácizó karikaturistától

Magyar Nemzet
2019. 04. 09. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szarkasztikus bocsánatkérő levéllel válaszolt a magyar diplomáciának az a szlovén karikaturista, aki március végén karikatúrát rajzolt Orbán Viktorról a Mladina című újság címlapjára – szemlézte a szarkasztikus szlovén kiadványt az Index. A rajzon a miniszterelnök náci karlendítéssel látható, szlovéniai szövetségesei mellett. A megjelenés után Szilágyiné Bátorfi Edit ljubljanai magyar nagykövet a laphoz fordult.

– Mit akarnak elérni? Gyűlölet szítását? Ehhez minden eszköz megengedett? – tette fel a kérdést az Azonnali.hu portálon idézett levelében a képviseletvezető, hozzátéve, a szóban forgó címlap „minden határt átlépett, szégyenteljes és sajnálatos”. A nagykövet a szlovén külügyminisztériumot is megkereste.

T. Lavric karikaturista gúnyos „bocsánatkérő” levélben válaszolt. Először magát hibáztatja, amiért a kommunista oktatási rendszer agymosást végzett rajta, de az igazságszolgáltatás mellett bűnösök szerinte a lap szerkesztői is, mert nem ismerték fel, mennyire felelőtlen és naiv, írta a Hvg.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.