Szingapúr szigorú járványügyi korlátozásokat vezetett be

Forrás: MTI2020. 04. 08. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szingapúr szerdán szigorú óvintézkedéseket léptetett életbe a koronavírus-járvány miatt, és betiltott minden társas összejövetelt, köztük az otthoni találkozókat is. A tilalom megszegőire bírság és börtön várhat.

„Betiltjuk az összes társas összejövetelt, legyen nyilvános vagy magánjellegű” – jelentette be Gan Kim Yong egészségügyi miniszter. „Ebbe a házibulik és a családi, baráti összejövetelek is beleszámítanak” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy az illetékesek egyenként megvizsgálják a szabályszegések okát, mielőtt intézkednének.

A szigorítások csütörtöktől hatályosak – közölte az egészségügyi minisztérium.

A lépésre azután került sor, hogy a parlamentben elfogadtak egy törvényt, amely lehetővé teszi, hogy az egészségügyi miniszter széleskörű kijárási korlátozásokat léptessen életbe, üzletek, oktatási intézmények, rekreációs létesítmények, imahelyek bezárását rendelje el, és bírságokat szabjon ki.

Szingapúrban egy hónapra részleges vesztegzárat hirdettek a héten, bezárták a boltok többségét, valamint az iskolákat és az egyetemeket. A helyiektől azt kérték, hogy maradjanak otthon, és a vírus terjedésének megakadályozása érdekében tartsanak egyméteres távolságot honfitársaiktól, ha kimennek az utcára.

A délkelet-ázsiai országban 1481 fertőzöttről és hat halálesetről tudni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.