Több amerikai nagykövetség nem kapta meg az engedélyt a szivárványszínű lobogó felvonására

Több amerikai nagykövetség nem kapta meg idén az engedélyt minisztériumától arra, hogy a korábbi szokásoknak megfelelően az LMBT büszkeség hónapjának idejére felvonják a szivárványszínű zászlót – jelentette pénteken az amerikai sajtó.

Forrás: MTI2019. 06. 08. 9:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NBC amerikai hírtelevízió úgy értesült, hogy az érintettek között van az izraeli, a németországi és a brazíliai nagykövetség is.

A berlini nagykövetség esetében ez azért különösen érdekes, mert az ottani amerikai nagykövet, Richard Grenell maga is vállaltan meleg és a szexuális kisebbségek jogainak hangos szószólója. A CNN amerikai hírcsatorna megkeresésére a washingtoni külügyminisztérium egy névtelenséget kérő forrása elmondta: korábban bevett rutin volt, hogy júniusban a nagykövetségen felvonják a szivárványos zászlót, de idén erre nem adták meg az engedélyt. Arra a kérdésre, hogy ez felzaklatta-e a nagykövetet, a forrás igennel válaszolt.

„Úgy áll, hozzá, hogy oké, akkor majd lobogni fog a zászló a nagykövetség épületében, az ablakban, a balkonon és mindenhol máshol” – idézte a diplomatát a CNN. A meg nem adott engedély ugyanis csak a nagykövetségek zászlórúdjára vonatkozik, arra nem lehet felvonni a szivárványszínű zászlót, bárhol máshol megjelenhet.

Donald Trump amerikai elnök korábban kijelentette, hogy az Egyesült Államok lesz a szexuális kisebbségek kriminalizációja elleni küzdelem zászlóvivője a világban, de jogvédők bírálták a Trump-kormányt, mert úgy ítélik meg, hogy hazai földön viszont felszámolja a meleg, biszexuális és transznemű emberek jogvédelmét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.