Tovább hergeli Iránt Trump tanácsadója

John Bolton szerint szinte bizonyosan a perzsa államból valók azok az aknák, amelyekkel végrehajtották az Egyesült Arab Emírségek partjai közelében végrehajtott támadást.

2019. 05. 30. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon valószínű, hogy Irán áll az Egyesült Arab Emírségek partjai közelében tartályhajók ellen elkövetett szabotázs­akciók és a szaúd-arábiai kőolajterminál elleni támadási kísérlet mögött – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója tegnap Abu-Dzabiban nyilatkozva. John Bolton (képünkön) szerint szinte bizonyosan a perzsa államból valók azok az aknák, amelyekkel végrehajtották a támadást.

 

Hírügynökségek felhívták a figyelmet: ez az első eset, hogy valaki egyértelműen az iszlám köztársaságot gyanúsította meg ezekkel az akciókkal, az azonban már egyáltalán nem meglepő, hogy éppen Bolton állt elő a nyílt vádaskodással: a politikus évtizedek óta az Irán elleni kemény fellépés híve, George W. Bush 2001–2009 közötti elnöksége alatt azonban nem ért célt. Az Egyesült Államoknak a szabotázsakció minden érintett arab országa a szövetségese, és ezért együtt nyomoz velük az incidensek felderítésére.

Abbász Múszavi iráni külügyi szóvivő az MTI szerint visszautasította Bolton azon állítását, miszerint valószínűleg iráni tengeri aknákat használtak az emírségekbeli támadásokban. „Egyáltalán nem furcsa, hogy felvetették ezt a nevetséges állítást egy olyan találkozón, amelynek résztvevői régóta Irán-ellenességükről ismertek. Teherán stratégiai türelme, ébersége és védelmi elszántsága hatástalanítja Bolton és más háborús uszítók gonosz cselszövését” – idézte az iráni külügyi szóvivőt a Farsz félhivatalos perzsa hírügynökség.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.