Visszatért a koronavírus térségünkbe, térképen a friss adatok

Egyelőre megnyugtatók a koronavírus-statisztikák Magyarországon, pedig több szomszédos országban is már a második hullám zajlik. Nagy bajban van Románia és Ukrajna, de Csehország, Ausztria és Szerbia is magas számokat mutat.

Magyar Nemzet
2020. 08. 05. 17:31
null
MN_Temp
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Csodával határos módon tartja kedvező koronavírus statisztikáit Magyarország, miközben több szomszédos országban meredeken emelkedik a járványgörbe. Az elmúlt 24 órában Romániában, Ukrajnában és Csehországban is baljós adatok jelentek meg, de Szerbia és Ausztria is messze megelőzi hazánk statisztikáit.

Romániában egyetlen nap alatt több mint 1300 koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, ezzel 56 ezer felé emelkedett az eddig regisztrált esetek száma. Itt a legrosszabbak a halálozási adatok is: Romániában több mint kétezer-ötszázan hunytak el a kórban.

Képtelen kezelni a helyzetet Ukrajna, keleti szomszédunknál szerdán újabb rekord dőlt meg. Egy nap alatt közel 1300 esettel bővült a fertőzöttek köre, s eddig mintegy 1700 ember halt meg a betegségben.

Szintén rekordot döntött Csehország, kedden 290 koronavírusteszt mutatott pozitív eredményt. Eddig összesen több mint 17 ezer ember kapta meg a kórt, az áldozatok száma szerda reggel 383 volt.

De húszezer felett van az összes fertőzöttek száma Ausztriában és Szerbiában is, Horvátországban enyhe emelkedés után, a legutóbbi nyilvános adatok szerint összesen 5318 fertőzöttet regisztráltak.

A ma reggeli statisztikák szerint Magyarországon eddig 4564-en betegedtek meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.