Fesztivál helyett kiállítás Kapolcson

A Művészetek Völgye alapítói és az egykori szervezői elhatározták, hogy júliusban Kapolcstól a Völgyig – Emlék Napok címmel háromnapos eseménysorozatot hívnak életre, ami a koronavírus-járvány miatt meghiúsult. Helyette különleges kiállítás nyílik augusztus 21-én.

Magyar Nemzet
2020. 08. 12. 20:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Márta István zeneszerző által életre hívott Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet 1989 augusztusában rendezte meg az első Kapolcsi művészeti napokat, amely 1995-től Művészetek Völgye néven vált Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiváljává.

Mivel az egyleti archívumban több ezer dokumentum – részben még feldolgozatlan és unikális – emlékanyag található, ezért különleges kiállítás nyílik augusztus 21-én a szervezet tulajdonában lévő Molnárház/Falumalom Múzeum zárt és nyitott tereiben, továbbá a legendás Malomszigeten. A látogatók megtekinthetik a 78 számot megért, 1989–2012 között szerkesztett Völgyfutár című fesztivál- és faluújság különböző számait, csakúgy, mint a már „történelminek” nevezhető műsorfüzetekből, ősi információs táblákból, fotókból álló kiállításrészeket. Talpalatnyi virágos mező miniinstallációval emlékeznek vissza az 1989-es kerámiatulipánokra, és látható lesz a VölgytörtéNet print táblasorozata is, amely az 1989–2014 közötti időszakot dolgozza fel.

Fotó: Művészetek Völgye

A kiállítások Bogdán Gábor főkurátor tervezésében és kivitelezésében valósulnak meg, és egész évben látogathatók lesznek. A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.