Az „orgona Paganinije” lép fel a Zeneakadémián

A Filharmónia Magyarország hazánk legnagyobb komolyzenei koncertszervezője, amelynek célja, hogy a klasszikus és kortárs zenét megismertesse és megszerettesse a különböző korosztályokkal. Ezúttal két különleges programot ajánlanak.

Magyar Nemzet
2022. 02. 09. 12:15
Fotó: Pécsi Nemzeti Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Unikum bérlet évadában a különc amerikai orgonavirtuóz, zeneszerző és orgonatervező, Cameron Carpenter érkezik a Zeneakadémiára február 17-én. Az „orgona Paganinijének” nevezett előadó a klasszikuszenei tabuk ledöntője, úgy szólaltatja meg a Zeneakadémia orgonáját, ahogy még nem hallhatták. Nem mindennapi esten vehetnek részt a szintén nem mindennapi orgonista, valamint a XIX. századi művek, a historikus zene legavatottabb magyar karmestere, a Liszt Ferenc-díjas Vashegyi György és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar közreműködésével.

A Filharmónia Magyarország szervezésében rendezik meg a The King’s Singers turnéját Magyarországon. A formáció március 20-án látogat el Budapestre, az Erkel Színházba. Az ötvenhárom éves múltra visszatekintő együttes nevéhez több ezer koncert fűződik, utánozhatatlan hangzáskultúrájuknak köszönhetően fellépéseiket mindig telt ház és hangos siker kíséri. A The King’s Singers magas zenei színvonalat képvisel és elkötelezett az új zenék előadása mellett. Kórusok által sosem énekelt populáris zenéket előadva, angolos vonzerejükkel és precíz zenei tudásukkal világszerte megnyerték a közönség szívét.

A jegyeket a februári Cameron Carpenter koncertre a Filharmónia Magyarország Budapesti irodájában tudják megvenni (1143 Budapest, Szobránc utca 6-8.), a márciusi The King’s Singers koncertre pedig az irodán felül március 1-jétől az Erkel Színház pénztárában (1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.) is tudnak jegyet váltani.

Bővebb információkat a Filharmónia Magyarország oldalán olvashatnak.

Borítókép: Cameron Carpenter, a különc orgonista (Forrás: Pécsi Nemzeti Színház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.