Jótékonysági koncertet ad Nédó Olga és az Udvari Kamaraszínház

A Kölcsey-, Prima- és Nívó-díjas hegedűművész a Pozsonyi úti altemplomban lép fel április 1-jén.

Magyar Nemzet
2022. 03. 07. 14:18
Forrás: Mkuk.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint korábban megírtuk, az Udvari Kamaraszínház segélykoncertet ad a háborús menekültek és a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Március 8-án, este 19 órától Orbán Bori és a Virage de Piaf zenekar dzsesszestjét láthatják az érdeklődők a Pozsonyi úti altemplomban (bejárat a Gogol utca felől). Ugyanitt április 1-jén, 19 órakor Nédó Olga Kölcsey-, Prima- és Nívó-díjas hegedűművész lép fel. Az est vendégművésze Ficsor Eszter és Csizmadia Gergely.

Nédó Olga a klasszikus zenei műfajon kívül az igényes könnyűzene világában is otthonosan mozog. A musicalek, a filmzene, az operett- és operairodalom gyöngyszemei is megtalálhatók repertoárjában. Művészi küldetésének tekinti a komolyzene népszerűsítését, hogy a közönség, és különösen a fiatalok felfigyeljenek a klasszikus zene szépségeire. A crossover stílussal teszi könnyedebbé a hangzásvilágát. Előszeretettel csempészi műsorába a magyar zenéket, hogy ezzel is népszerűsítse hazánkat. Pályafutása során koncertezett többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Európa nagyvárosaiban, és Kínában is megfordult már. Olyan hírességekkel lépett színpadra, mint Jose Cura, Richard Clayderman.

 

A jótékonyság elkötelezett híve, karitatív tevékenységéért több alkalommal részesült már kitüntetésben. Rendszeresen ad jótékonysági koncerteket, melyeknek teljes bevételét karitatív célokra ajánlja fel. Részt vett a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatban is.

Andrási Attila, az Udvari Kamaraszínház alapítója, rendezője is felfigyelt a művésznő munkásságára 2018-ban, ezért szerepet ajánlott neki egyik művében, ahol végigkíséri az előadást zenéjével.

A jegybevételekből és a helyszíni adományokból befolyó összeget az Ökumenikus Segélyszervezet kapja.

Borítókép: Nédó Olga hegedűművész (Fotó: Mkuk.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.