Placido Domingo újra Budapesten

Újra Budapesten ad nagyszabású koncertet a világhírű énekes, Placido Domingo, március 4-én este az MVM Dome új multifunkcionális rendezvényhelyszínén. A több mint hatvan éve az operaszínpadok reflektorfényében ünneplő sztár szombat esti koncertjén a művész fia, Placido Domingo Jr. és a Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai is fellépnek.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 16:52
Domingo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legendás tenor, Placido Domingo lírai spinto hangját a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretében hallhatja a közönség az új MVM Dome különleges csarnokában, ahol a  világhírű operaénekes a legismertebb operarészleteket adja elő.

Domingo
Placido Domingo Fotó: Broadway Event

 

Placido Domingo: Egy nappal sem fogok kevesebbet énekelni, mint amennyire képes vagyok

A nyolcvankét éves énekes korát meghazudtoló fiatalos energiáját az éneklésbe vette hitével magyarázza. 

– Nem fogok egy nappal sem tovább énekelni, mint kellene. De egy nappal sem fogok kevesebbet énekelni, mint amennyire képes vagyok

 – hallhattuk többször is a jellegzetesen érzelemdús hanggal megáldott művésztől.

A spanyol világsztár több mint négyezer előadáson lépett fel, és százötvennél is több szerepet játszott el.

Három híres operafilm sztárja is volt, szerepelt Rosi Carmenjében és Zeffirelli La Traviatajában és Otellójában. Több mint száz felvétel, ötven videó, számos kitüntetés, szakmai díj és tizenkét Grammy-díj köthető nevéhez. Az éneklés mellett karmesterként is tevékenykedik, hatszáznál is több opera-előadást és szimfonikus koncertet vezényelt le a legrangosabb zenekarokkal.

Borítókép: Placido Domingo (Fotó: Broadway Event)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.