Plácido Domingo Simon Boccanegra szerepében lép a felújított Operaház színpadára

Plácido Domingo júliusi budapesti tartózkodása során meglátogatta a felújítás alatt álló Operaházat. A bejárás alkalmat adott arra is, hogy aláírja a 2021/22-es évadra szóló szerződését a Magyar Állami Operaházzal.

Magyar Nemzet
2021. 07. 23. 18:30
null
Ókovács Attila, az Operaház főigazgatója és Domingo mester Fotó: Rákossy Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Operaházban tett látogatása során Domingo kifejezte csodálatát a megújuló épület iránt, valamint hangot adott reményének, hogy mihamarabb visszatérhessen dolgozni e csodálatos épület falai közé. A 2021/22-es évadra szóló szerződés aláírásának eredményeképpen a 2022. március 12-i nyitógáláján az Opera Zenekart és Énekkart fogja dirigálni, ezt követően áprilisban két alkalommal énekli Verdi Simon Boccanegrájának címszerepét. Ez lesz Plácido Domingo első jelmezes, színpadi szerepe az Andrássy úti Ybl-palota színpadán.

A népszerű operaénekes-karmester több évtizedes szoros kapcsolatot ápol az Operával és a magyar publikummal, művészetét több generáció élvezhette hazánkban első, 1973-as, majd 1987-es Erkel színházi fellépése óta. S bár a Shakespeare-estély nézői 2016-ban láthatták őt az Operaház színpadán, sőt a zenekari árokban is, teljes operaszerepben több mint három évtized elteltével lép ismét az Opera közönsége elé.

A Plácido Domingo nevével fémjelzett előadásokra szóló jegyek értékesítésével kapcsolatban az intézmény a későbbiekben tájékoztatja közönségét.

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója és Plácido Domingo
Fotó: Rákossy Péter

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.