Bogárparkot adtak át Székelyföldön

Bogárpark nyitotta meg kapuit a székelyföldi Szejkefürdőn csütörtökön. A félhektáros területen a Kárpát-medencében és a Romániában őshonos bogarak és rovarok ismerhetőek meg.

Tóth Gábor
2023. 07. 29. 19:00
Bogár park
Bogár Park Szejkefürdőn Fotó: Fazakas Szabolcs Forrás: Székelyföldi Legendárium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazakas Szabolcs, a Bogár Park ötletgazdája a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, fontosnak tartja, hogy megismerjük a talpunk alatt lévő ismeretlen világot. Hangsúlyozta, hogy a rovarvilág nélkül az emberi élet is ellehetetlenülne. Az erdélyi fiataloknak is jobban meg kell ismerniük az ízeltlábúakat. Ezzel az esetleges gyermeki félelmeket el lehet oszlatni és be lehet mutatni a rovarok titokzatos és hasznos életét.

bogár park
Bogárpark nyílt Szejkefürdőn (Fotó: Fazakas Szabolcs)

 

Bogárpark nyílt Orbán Balázs szülőföldjén

 

Jelenleg tizennyolc darab, motorikus óriásbogár látható a parkban, amelyek nemcsak mozognak, de hangot is kiadnak.

Felnagyítva láthatunk katicabogarat, óriássáskát, százlábút, szarvasbogarat, pillangót, herkulesbogarat, sőt még egy Dobrudzsában élő skorpiót is.

A gyermekek az óriásbogarak megtekintése mellett katonai terepjáróval és nagyítóval a kezükben igazi bogárszafariban is részt vehetnek, melynek során megismerhetik környezetünk apró élőlényeit.

bogár park
A botsáska nem veszélyes. (Fotó: Fazakas Szabolcs)

 

Az a célunk, hogy ha valaki Szejkefürdőre jön, akkor ne autózzon át rajtunk. Maradjon egy kicsit, ismerje meg a vidéket, múltunkat, történelmünket és mindazokat a turisztikai látványosságokat, amelyek egyedülállók a térségben.

Fazakas Szabolcs azt is elárulta, hogy hasonló rovarpark nincs Kelet-Európában, ezért bíznak abban, hogy sokak számára vonzó célpont lesz a létesítmény. Kiemelte, hogy az elmúlt években tudatosan dolgoztak azon, hogy a térség turisztikai attrakcióinak száma növekedjen.

Borítókép: Székelyföldi Legendárium (Fotó: Fazakas Szabolcs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.