Duplázik a Coldplay Budapesten

Mint arról korábban már beszámoltunk, tizenhat év után újra Budapesten lép fel a Coldplay. A világ egyik legsikeresebb pop- és rockcsapata eredetileg csak 2024. június 16-án adott volna koncertet a Puskás Arénában, de a hatalmas érdeklődés miatt még egy bulit tartanak.

Magyar Nemzet
Forrás: Live Nation Central & Eastern Europe Kft.2023. 07. 25. 14:00
Martin, Chris; Champion, Will; Buckland, Jonny; Berryman, Guy
Santa Clara, 2016. február 8. Will Champion dobos, Jonny Buckland gitáros, Guy Berryman basszusgitáros és Chris Martin énekes (b-j), a Coldplay brit rockegyüttes tagjai az Egyesült Államok amerikaifutball-bajnoksága 50. alkalommal megrendezett döntõjében, az ún. Super Bowlon játszott Carolina Panthers-Denver Broncos mérkõzés félidejében a Levis Stadionban, a kaliforniai Santa Clarában 2016. február 7-én. A Denver Broncos 24-10-re legyõzte a Carolina Panthers együttesét, és ezzel története során harmadszor hódította el a bajnokcsapatnak járó Vince Lombardi-trófeát. (MTI/EPA/Larry W. Smith) Fotó: Larry W. Smith Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők ma jelentették be, hogy az elképesztő igény miatt a Coldplay a Music Of The Spheres világkörüli turné részeként egy második koncertet is meghirdetett Budapesten, 2024. június 18-ra a Puskás Arénába. A tájékoztatás szerint a regisztrált Coldplay tagok részére az elővásárlási lehetőség már elérhető a Coldplay.com oldalon.

A Coldplay 2024-es plakátja
A Coldplay 2024-es koncertjeinek plakátja (Fotó: Live Nation Central & Eastern Europe Kft.) 

A 2021-ben megjelent lemez, a Music of the Spheres világkörüli turnéja tavaly márciusban indult, azóta a Coldplay már több mint hét és fél millió jegyet adott el, többet, mint bármelyik előadó az elmúlt két évben. A show a rajongóktól és a kritikusoktól egyaránt jó kritikákat kapott.

A hétszeres Grammy-díjas Coldplay (Chris Martin énekes, gitáros, billentyűs, Johnny Buckland gitáros, Guy Berryman basszusgitáros és Will Champion dobos) eddig több mint százmillió albumot adott el, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Yellow, a Speed of Sound vagy a Clocks.

A zenekar eddig egyszer, 2008-ban járt Magyarországon, akkor a Budapest Sportarénában adott koncertet, meglepő módon meglehetősen csekély érdeklődés mellett.

Most azonban úgy tűnik, hogy az elmúlt 15 év alatt a banda népszerűsége jelentősen megugrott hazánkban is.

Borítókép: Will Champion dobos, Jonny Buckland gitáros, Guy Berryman basszusgitáros és Chris Martin énekes, a Coldplay brit rockegyüttes tagjai az Egyesült Államok amerikaifutball-bajnoksága 50. alkalommal megrendezett döntőjében, az ún. Super Bowlon játszott Carolina Panthers-Denver Broncos mérkőzés félidejében a Levi’s Stadionban, a kaliforniai Santa Clarában 2016. február 7-én. (Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.