Elhunyt DJ Casper, a Cha Cha Slide című fitneszhimnusz szerzője

Ötvennyolc éves korában meghalt a népszerű fineszhimnusz szerzője, a híres Cha Cha Slide előadója, DJ Casper. Az amerikai énekes eredeti neve Willie Perry Jr. volt, s a Guardian beszámolója szerint az előadó 2016 óta küzdött máját és veséjét megtámadó rákkal.

Magyar Nemzet
2023. 08. 08. 20:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perry Chicagóban született és sikeres  rapperként és dalszövegíróként vált ismertté, igazi sikerét azonban egy komolytalan elhatározás hozta el: 1998-ban személyi edzőként dolgozó unokaöccse számára komponált egy meglehetősen egyszerű, viszont igen ritmusos számot, hogy unokatestvére edzéseit feldobja vele.  
 

A Cha Cha Slide népszerűségének története igazi sikerlavina: előbb a helyi  edzőtermi környezetben vált kedvelt számmá, majd megjelent a házibulik, esküvők és gyerekzsúrok zenei anyagában, végül egy lemezcég is meglátta bene a lehetőséget, és felkarolta a szerzőt.

2000 augusztusában a dal öt hetet töltött a Billboard Hot 100 listán. DJ Casper karrierje robbanásszerű lendületet vett, amikor a fitneszhimnusz 2004-ben átvándorolt az óceánon, s Angliában is megjelent, felkerült a toplisták csúcsára. Játszották például az Orange is The New Black egyik epizódjában, ahol az egyik szereplő táncos jelenetről hallucinál, s itt természetesen a Cha Cha Slide dübörög.
De Perry soha nem gondolta, hogy ez a szám nemzetközi szenzáció lesz.
 

Tulajdonképpen csak aerob gyakorlatnak szántam  az unokaöcsémnek

– mondta egy alkalommal.
Perry azonban régtől fogva küzdött egészségügyi problémákkalt: 22 éves korában agyi aneurizma alakult ki nála, szemét retinaleválás miatt meg kellett műteni. 2016-ban vese- és májrákot diagnosztizáltak nála, de 2019-ben bejelentette, hogy túljutott egy rákos megbetegedésen. Később azonban visszatért a probléma.
Az év elején Perry azt mondta, hogy gondjai vannak az étkezéssel, és sokat fogyott: „Régebben 236 fontot nyomtam, és azt hiszem, körülbelül 60 fonttal vagyok kevesebb" – nyilatkozott  az ABC7-nek néhány hónappal ezelőtt. 
Perry felesége, Kim hétfőn erősítette meg, hogy férje elvesztette a betegséggel vívott harcát.

Borítókép: Jelenet a Cha Cha Slide klipjéből (Forrás: Youtube)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.