Kimagozza a dinnyét evés előtt, vagy a magokkal együtt eszi meg? Most kiderült, melyik módszer az egészségesebb! A Mindmegtette megtudta, mi történik, ha lenyeljük a dinnyemagot.

A nyári hónapok slágergyümölcse kétségtelenül a dinnye, legyen szó görög- vagy sárgadinnyéről, mindenki örömmel falatozik belőle a forróságban. A dinnyéhez azonban egy örök kérdés is társul: maggal vagy mag nélkül fogyasszuk? Sokan gondosan kipiszkálják a kis fekete magokat, mások viszont gondolkodás nélkül elfogyasztják a gyümölcsöt magostul. De vajon melyik módszer az egészségesebb, lenyelhető a dinnyemag?
Dinnyemag: ehető vagy sem?
A My Food Data táplálkozási szakportál adatai alapján kiderült: a dinnyemag kifejezetten jótékony hatással van a szervezetre. Bár elsőre talán meglepő, de ezek az apró magocskák igazi tápanyagbombák. Gazdagok fehérjében, tele vannak hasznos ásványi anyagokkal – például magnéziummal, káliummal, cinkkel –, valamint B-vitaminokat is tartalmaznak, miközben szénhidráttartalmuk alacsony.