Meglepő, fordulatos és néha gonosz történet lett: lenyűgöző előzetessel érkezik a Tündérkert + videó

Megjelent a idei ősz legjobban várt szenvedélyes magyar történelmi kalandfilmsorozatának, a Tündérkertnek a hivatalos előzetese. A képi világában, történetfűzésében és tartalmában is rendkívülinek igérkező sorozat ősszel lesz látható a Duna televízióban.

Magyar Nemzet
2023. 08. 21. 16:50
null
Tündérkert sorozat Forgatása 20220914 Fót Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról már lapunk korábban beszámolt, hamarosan befejeződik Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, máig nagy hatású Tündérkert című regényéből készülő történelmi-politikai thrillersorozat forgatása. A sorozatban a török kori Erdély izgalmas politikai és színes társadalmi világa elevenedik meg szerelemmel, intrikákkal, súlyos döntésekkel és csavaros fordulatokkal átszőve, a korszak két meghatározó férfiújának, Bethlen Gábornak és Báthory Gábornak a főszereplésével. A két történelmi hős egymásét keresztező útja körül rajzolódik ki a XVII. századi Erdély.
Most megjelent a hivatalos előzetes, amely szerint 

szövetségesekkel és ellenfelekkel, bajtársakkal és riválisokkal, hitvesekkel és szeretőkkel, barátokkal és ellenségekkel

érkezik az izgalmas történelmi krimi.

Filmesként azt ígérem a nézőknek, hogy olyan történetet kapnak, amit meg kell ismerniük. Egy karakterközpontú, egészen elemelten mesés világban játszódó, korabeli politikai thrillert

nyilatkozott korában a sajtónak Helmeczy Dorottya, a sorozat producere, aki azt is hangsúlyozta: itt az ideje mesélni Erdélyről, arról a területről, ami egykoron Magyarország meghatározó része volt, és most ezekből a filmekből arra is választ kapunk, hogy ez miért is olyan nagyon fontos. 

Egy százéves regénytől talán sokan egy ósdi és poros történetet várnának, de a Tündérkert meglepően komor, drámai, kegyetlenül csavaros, erőszakos és szexi

fogalmazott lapunknak nyilatkozva Madarász Isti, a sorozat rendezője, hozzátéve, hogy a történet nagyon meglepő, fordulatos és néha gonosz is.

Borítókép: Ilyen volt a Tündérkert sorozat forgatása  (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.