Mit kaphatunk egy napijegyért a Szigeten?

A napijegyek és bérletek árai is jelentősen emelkedtek a fesztiválokon, nem kivétel ez alól a Sziget sem: a pénteki napijegy például 42 ezer forintba kerül.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 08. 08. 16:16
A Sziget Fesztivál napijegyinek árai is emelkedtek idén
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sziget Fesztivál pénteki napján az Imagine Dragons lesz a sztárfellépő, amelynek koncertjét így 42 ezer forintért élvezhetjük. Ez az ár magasabbnak tűnik, mintha máshol, önálló koncerten hallgatnánk meg az amerikai együttest, ám, mint a fesztivál szervezői a Világgazdaságnak hangsúlyozták, ezért a pénzért nem csak egy koncertet, hanem egy egész napos programsorozatot kapunk. Ha pedig ehhez azt is hozzászámítjuk, hogy egy-egy világhírű előadó budapesti koncertjére egyáltalán nem ritka a 30-40 ezer forintos jegyár, mindjárt más lesz a nézőpont. 

Egy-egy sztárfellépő koncertjéért a Szigeten és az Arénában is mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk
Egy-egy sztárfellépő koncertjéért a Szigeten és az Arénában is mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk (Fotó: Bach Máté)

A Sziget főszervezője, Kádár Tamás a lapnak azt mondta, a fesztivál napijegyeinek árát úgy kalkulálják, hogy ne legyenek magasabbak egy budapesti arénás koncert áránál. Hozzátette, a vendégek ezért a pénzért  reggel 10-től kezdve másnap hajnalig tucatnyi koncertet kapnak, számos egyéb kulturális és sportprogram mellett. Mindezeket figyelembe véve tehát a szervezők szerint nem tűnik elrugaszkodottnak a Sziget-napijegy ára. 

A napijegy mellé azonban a Szigeten a fogyasztás költségeit is be kell kalkulálni, hiszen egy egész nap alatt a vendégnek enni és inni is kell valamit. Sokak szerint a Sziget bizony túl van árazva ilyen téren, bár Kádár korábban a lapnak azt mondta, az árszintet a belváros klubjainak áraihoz igazítják, sőt: egy új, idei terv alapján minden szolgáltatónak kötelező menüt kínálni 2500 forintos maximális áron. Hogy ez hogyan valósul majd meg, még a jövő kérdése – teszi hozzá a lap. 

Borítókép: A Sziget Fesztivál napijegyeinek árai is emelkedtek idén (Fotó: Bach Máté)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.