időjárás 16°C Helga 2023. október 3.
logo
Szakmai programok és nemzetközi kiállítás is lesz az idei kortárs ékszerhéten

Előttünk az ékszerek hete

Magyar Nemzet
2023.09.17. 13:47 2023.09.18. 13:56
Előttünk az ékszerek hete

Szakmai programokkal és nemzetközi kiállítással, különleges előadásokkal, izgalmas tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket idén is a kortárs ékszerhét, amelyet szeptember 22. és október 6. között rendeznek meg Budapesten.

A program célja, hogy a hazai ékszerművészeket beemelje a nemzetközi vérkeringésbe, miközben érdekes rendezvényekkel vigye közelebb az ékszerek világát az érdeklődő közönséghez – áll szervezők közleményében.
A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület támogatásával szervezett esemény központi eleme lesz az a nemzetközi pályázati anyagból rendezett Re:Action címet viselő kiállítás, amelyre több mint 150 alkotás érkezett a szervezőkhöz. Ezekből választotta ki a szakmai zsűri azt a 47 művet, amelyeket a Hybridart Space galériában állítanak ki a rendezvény ideje alatt. 

Fotó: Apparat Lux


 

A tárlat különlegessége, hogy az idei kiállításon a pályázók művei mellett a zsűri alkotásai is szerepelnek. A zsűri egyik tagja, a belga David Huycke a programsorozat keretében egy előadást is tart majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Auditóriumában szeptember 23-án, a művészek mentálhigiénés problémáinak feltérképezésével és kezelésével is foglalkozó alkotó, Lőrincz Réka pedig szeptember 29. és október 1. között háromnapos önismereti tréninget vezet majd a Kredenc műteremben.


Az ékszerhét másik kiemelt eseménye lesz továbbá Hamvai Kinga, az MNB Arts and Culture művészeti divízió vezetőjének kettős tárlatvezetése az MNB Ingatlanholding Kft. műgyűjteménye és a Kortárs ékszerhét Budapest pályázatának anyagában, illetve Bence Bettina, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusának interaktív tárlatvezetése, melyen szeptember 27-én és október 4-én a Hybridart Space Galériában vehet részt az ékszerek iránt érdeklődő közönség.

Borítókép: Kép a tavalyi rendezvényről (Forrás: Facebook/Budapest Jewelry Week)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.