Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Hárfák a királyi kastélyban

Hárfakiállítással, magyar és nemzetközi hárfaművészek, valamint fiatal tehetségek koncertjeivel várják az érdeklődőket a szeptember 29-én kezdődő 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválra a királyi kastélyba.

Forrás: MTI2023. 09. 16. 17:00
Hárfafesztivál
20220722 Balatonfüred OperaFüred címmel operaestet rendeztek a Magyar Állami Operaház művészeinek közreműködésével a Gyógy téren. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló Fotó: Pesthy Márton Forrás: Pesthy Márton/veol.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők közleménye szerint az MVM-koncertek részeként megrendezendő jubileumi fesztivál Vigh Andrea különleges hárfaestjével kezdődik szeptember 29-én este hét órakor.
Mint írják, az október 7-ig tartó eseményen olyan hárfaművészek adnak szólóestet, mint Elizabeth Plank, Lenka Petrovic, Jana Bousková és Alexander Boldachev, de kiváló magyar művészek is fellépnek, például Razvaljajeva Anasztázia és Farkas Mira.

Bábel Klára hárfaművész
Bábel Klára hárfaművész a Sukorói zenei nyár 2022 programsorozat második komolyzenei koncertjén a sukorói református templomban 2022. július 16-án. (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)

Szeptember 30-án 11 órakor ingyenes koncerten fiatal tehetségek mutatkoznak be, délután 3 órakor pedig a Jubileumi Hárfazenekar ad koncertet.
Október elsején délelőtt Vigh Andrea és Gulyás Csilla hárfabemutató koncertjén a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált. 

Október 7-én gálakoncerttel zárul az esemény, Alexander Boldachev, Jana Bousková, Vigh Andrea és a Budapesti Vonósok közreműködésével 

– olvasható a közleményben.
A fesztiválon lesz hárfakiállítás, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon & Healy és a Camac hárfagyár hangszereivel.
Az ingyenes délelőtti és délutáni koncertek regisztrációhoz kötöttek.

Borítókép: OperaFüred címmel rendeztek operaestet a Magyar Állami Operaház művészeinek közreműködésével a balatonfüredi Gyógy téren 2022. július 22-én (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.