Angelina Jolie ikonikus szerepbe bújik

Angelina Jolie alakítja a legendás énekest a most készülő Maria Callasról szóló filmjében, amelyet egyebek mellett Budapesten forgat Pablo Larraín chilei rendező.

Forrás: MTI2023. 10. 10. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög származású Maria Callasról (1927–1977) 2002-ben Franco Zeffirelli rendezett filmet Fanny Ardant-nal a főszerepben Mindörökké Callas címmel. Most Pablo Larraín feldolgozásában láthatjuk a rendkívüli énekesnő élettörténetét. Pablo Larraín tavaly jelentette be, hogy Callasról fog forgatni. 

Régi álmom volt, hogy egyesíthessem két legnagyobb és személyes szenvedélyemet, a mozit és az operát

– nyilatkozta akkor a független produkcióban készülő filmről. Jolie pedig hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi a szerepét, mert felelősséget érez a világhírű szoprán örökségének megőrzéséért, és mindent megtesz, hogy megbirkózzon a feladattal.
A címszerepben látható Jolie mellett Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee és Valeria Golino is szerepel majd a filmben.
 

A Maria című filmben a világ leghíresebb operadívája a hetvenes években Párizsban tekint vissza nyüzsgő, csodálatos és tragikus életére. 

A már javában zajló forgatás, amelynek helyszínei között szerepel a francia főváros mellett Görögország, Budapest és Milánó is, nyolc hétig tart – számolt be róla a deadline.com hollywoodi hírportál hétfőn.
A forgatókönyvet, amely még a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja előtt elkészült, Steven Knight írta. A producerek között van Juan de Dios Larraín, Jonas Dornbach és Lorenzo Mieli is.

Maria Callas Hollandiában, 1973 (Forrás: Wikimedia)


Jolie jelmezeit Callas eredeti ruhái alapján készítették el. A portál fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a produkció a PETA állatvédő szervezettel is felvette a kapcsolatot, mivel Jolie értékes eredeti szőrméket is visel majd a filmben Massimo Cantini divattervező archív kollekciójából. A színésznő azonban korunk városlakóhóbortjának megfelelve, új szőrmét nem ölt magára a filmben. Legalábbis ebben állapodtak meg az állatvédő szervezettel. Hogy mit tesz és nem tesz a megállapodás szellemében az állatok jogaiért (?) küzdő, vegán életformát propagáló szervezet, amely egyebek mellett azt hirdeti: „amikor sajtot szelsz, nemi erőszakot követsz el” (mert a tejtermelés érdekében az állattartók mesterséges megtermékenyítést, tehát erőszakot alkalmaznak), nos, arról nem ad hírt a Deadline.com. Mint ahogy arról sem, eszik-e sajtot Angelina Jolie a készülő filmben.

Borítókép: Maria Callas szeretőjével, Arisztotelész Onassisszal 1959-ben (Fotó: Getty Images/Corbis/Hulton Deutsch)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.