Ünneplőbe öltözik a Hajdúság fővárosa

Javában folynak a vásár, a jégpálya és az adventi kuckó építési munkálatai, a Kossuth téren már talapzatban díszeleg a hatalmas, gyönyörű ezüstfenyő. A hó egyelőre még csak a magasabban fekvő magyar vidékeken mutatkozott, de azért, hogy a látogatók hangolódjanak az előttünk álló téli ünnepekre, már e héten szombaton megnyit a mesés Debreceni Advent a karácsonyi vásárral és meglepetés szabadtéri programokkal.

2023. 11. 23. 18:00
A karácsonyi Kossuth tér Debrecenben
A karácsonyi Kossuth tér Debrecenben (Forrás: Főnix Rendezvényszervező Kft.) Fotó: BIRI_PETER Forrás: Főnix Rendezvényszervező Kft.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karácsonyi vásárban 75 árus és 23 vendéglátós kínálja legjobb termékeinek színe-javát. A látogató kedvére válogathat többek között a gőzölgő kürtőskalács, a fűszeres forralt bor, a ropogós kenyérlángos, az ínycsiklandó forró csokoládé, a házi rétes vagy az elmaradhatatlan, karácsonyi sült gesztenye közül. A portékák között praktikus, szemet gyönyörködtető és környezetbarát ajándékokat egyaránt találni majd.

Debreceni Advent
Minden évben népszerű a jégpálya a Debreceni Adventen (Forrás: Főnix Rendezvényszervező Kft.)

A jégpálya mellett felépített Hütte az ünnepekre hangolt dekorációval várja a melegedni, megpihenni vágyókat. Északi hangulat, gőzgombóc és karácsonyi zene garantálja a felszabadult időtöltést.
November 25-én, szombaton 16 órakor kezdődik az East Brass zenekar vásárnyitó fúvós koncertje, és egészen estig tartanak a táncbemutatók a vásári forgatagban. 

19.00 és 19.20 között a Főnix Tűzzsonglőr Csoport látványos bemutatóval készül. 

A tűzszelídítő csapat ámulatba ejtő produkciójában a tűz misztikus, varázslatos formái lebilincselő látványt nyújtanak a téli sötétségben. November 26-án a Duo Trio Utcaszínházával, majd Szoroka Dániel harmónikajátékával lehet találkozni.

A Dósa nádor téren kivilágított, barokk körhinta várja a kisebbeket, akik aztán felszállhatnak a karácsonyi kisvasútra is a Debreceni Advent megállóhelyén.

Borítókép: A karácsonyi Kossuth tér Debrecenben (Forrás: Főnix Rendezvényszervező Kft.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.