Kövesdi Károly: Szellemi guillotine-t szánnak Európa népeinek

Nagyon elvetemültnek kell lennie annak a vezetőnek, aki kiszolgáltatja az európai népeket a migránsáradatnak, leépíti a kontinens gazdaságát, jövőkép nélküli toporgásra, tűrésre biztat félmilliárdnyi embert – nyilatkozta Kövesdi Károly költő, író.

Forrás: Gondola.hu2023. 12. 06. 17:30
Kövesdi Károly
Kövesdi Károly Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gondola.hu Kövesdi Károllyal beszélgetett nemrégiben megjelent Visszakapott szavak című kötete ürügyén. A felvidéki költő elmondta, hogy a rendszerváltozás előtt a vasfüggönytől keletre, a kommunizmus ideológiába kerültek a kelet-európai országok, ahol a egysíkú, kommunista ideológia volt az uralkodó. Kövesdi nem csupán arra hívta fel a figyelmet, hogy a „népuralom” hazugságra épült, hanem arra is, hogy a 21. századi ideológiák ugyanilyen veszélyesek. Felidézte a woke-ideológia, a cancel culture, az LMBTQ és Black Lives Matter mozgalom mögött rejtőző veszélyeket.

Röfög csámcsog az ideológia a polkorrekt karámban / Sok kicsi Néró hadonász kéjesen uralkodna már ma / Ki tegnap senki volt ma császárnak véli magát trónust farag / Országok nemzetek fölött ring s elővillan sok pőre valag

– írta  Kövesdi Károly most megjelent kötetének egyik, Történelemóra európaiaknak – Hommage á Villon című versében.

Kövesdi Károly elmondta, hogy egyes döntéshozók „szellemi guillotine-t” szánnak Európa népeinek.

Nagyon elvetemültnek kell lennie annak a vezetőnek, aki kiszolgáltatja az európai népeket a migránsáradatnak, leépíti a kontinens gazdaságát, jövőkép nélküli toporgásra, tűrésre biztat félmilliárdnyi embert

– mondta, arra is kitérve, hogy a véráztatta XX. század tanulságaiból nem tanultak a mai politikai vezetők. 

Nem ismerik fel azt, amikor a totális szabadság köpönyege mögött új diktatúrák születhetnek.

A felvidéki író elmondta, hogy Szlovákiában a lakosság 80 százaléka szimpatizál Orbán Viktorral és elgondolásával.

A teljes interjú a Gondola.hu-n érhető el.


Borítókép: Kövesdi Károly (Forrás: YouTube)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.