Rómeó Vérzik: a zenekar jelenlegi felállása az eddigi legerősebb

Kitartottam az álmaim mellett, szorgalmasan tanultam gitározni, közben nekem is volt több zenekarom, és egyszer csak adódott a lehetőség, hogy bekerülhessek a gyerekkori kedvenc csapatomba, ami a mai napig egy hatalmas büszkeség és öröm – fogalmaz Kálmán Ákos, a Rómeó Vérzik zenekar tagja, akit egyebek mellett az együttes sikereiről és a koncertturnéjukról kérdezett podcastjében a Kisalföld.hu.

Forrás: Kisalföld.hu2023. 12. 27. 11:00
Rómeó vérzik
Forrás: kisalföld.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rómeó Vérzik egy 1995-ben alakult, felvidéki magyar, rockot, hard rockot, punkot és heavy metalt játszó zenekar, amely sokat koncertezik, állandó szereplője a zenei fesztiváloknak hazánkban és külföldön egyaránt. A banda ma már nem az eredeti felállásban játszik, öt évvel ezelőtt csatlakozott hozzájuk Kálmán Ákos, aki ugyan maga is a Felvidékről származik, de már évek óta Győrben él és dolgozik. A Kisalföld.hu podcastjében őt és Kovács Koppányt, a zenekar frontemberét kérdezte Varga Henrietta az együttes sikereiről, a koncertturnéjukról, valamint a jövőre vonatkozó terveikről.

A Rómeó Vérzik sikeres évet zárhat. Forrás: Facebook

– A zenekar jelenlegi felállása az eddigi legerősebb, nagyon örülünk annak, hogy Ákos csatlakozott hozzánk. Személyében egy olyan erőt kapott a zenekar, amely nemcsak a színpadon látható, hanem a színpad mögötti háttérmunkában is megmutatkozik 

– kezdte Kovács Koppány, aki nemcsak mint frontember, hanem mint basszusgitáros is részese a zenekarnak. 

A Rómeó Vérzik gyerekkorom óta példakép volt számomra, régóta ismerem a munkásságukat, édesapámmal kiskorom óta jártunk a koncertjeikre. Mindig arról álmodoztam otthon, hogy milyen klassz lenne bekerülni hozzájuk

– vette át a szót Kálmán Ákos. Hozzátette: – Kitartottam az álmaim mellett, szorgalmasan tanultam gitározni, közben nekem is volt több zenekarom, és egyszer csak adódott a lehetőség, hogy bekerülhessek a gyerekkori kedvenc csapatomba, ami a mai napig egy hatalmas büszkeség és öröm.

– Gyorsan egymásra hangolódtunk és talán ezért is működünk ennyire jól

– vélekedik a zenész.

A podcastből kiderül többek között a zenekar névválasztása. Mint elmondták, szimbolikus jelentősége nincsen, Kovács Koppány bátyja írt egy dalt ezzel a címmel, ez volt az első közösen elkészített daluk. 

– Aztán jött egy fellépési lehetőség és a plakáton meg kellett adni a nevet, viszont az akkor még nem volt. Valamiért mindkettőnknek az első dal címe ugrott be, ezért lett az együttes Rómeó Vérzik 

– mutatott rá a zenész.

Sikeres évet zárnak

Idén az együttes egy hétállomásos országos turnén vett részt a soproni Moby Dickkel, sokat játszottak a Felvidéken, ami külön öröm számukra, és a nyári időszak is emlékezetes marad, ahol a különböző fesztiválokon főműsoridőben és nagyszínpadon léphettek fel, így kifejezetten sikeres évet zárhatnak. Februárban a zenekar stúdióba vonul, hogy új dalokat vegyen fel, emellett gőzerővel készülnek a 2025-ös, harmincéves jubileumi koncertre.

Borítókép: Kálmán Ákos és Kovács Koppány, a zenekar két tagja (Forrás: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.