A Kispál és a Borz is fellép a Boldogkisfalud Feszten júniusban

Harmadik alkalommal rendezik meg a Boldogkisfalud Fesztet június 27. és 30. között. A fesztiválon többek között a Kispál és a Borz is fellép.

Forrás: MTI2024. 02. 24. 22:15
A Kispál és a Borz együttes a Kispál On Orfű fesztiválon
Orfû, 2022. augusztus 28. A Kispál és a Borz együttes a Kispál On Orfû fesztivál záró napján, 2022. augusztus 27-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei fesztivál a zene, az irodalom és a képzőművészet köré szerveződik. Az idén harminchét éves Kispál és a Borz a Boldogkisfalud Feszten zárja tavaszi turnésorozatát, de fellép még az ötödik születésnapját ünneplő Carson Coma, a Felefánt (Szendrői Csaba és Tóth András duója), Németh Juci és G. Szabó Hunor párosa, Beck Zoli és Grecsó Krisztián duója, valamint a francia Les Gars Dans L'Coin is.

Lovasi András, a Kispál és a Borz együttes frontembere
Lovasi András, a Kispál és a Borz együttes frontembere. Fotó: Mónus Márton

A zenei programok mellett a gasztronómiára is nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők: a rendezvényen tíz borászat termékei lesznek elérhetők és egy vendégborász is érkezik a fesztiválra.

A sörkedvelők a tokaji BAZ Beer kézműves sörfőzde kínálatából válogathatnak.
A Seven Hills Distilleryben Tokaj gint és Furmint vodkát kóstolhatnak majd a látogatók, akik egy „lepárlótúrán” a berendezéseket is megismerhetik.
Lesznek hajós borkóstolók a Bodrog folyón, dűlőtúrák, de Závada Péter költő és Luka Enikő soproni borász beszélgetéssel egybekötött borkóstolóján is részt vehetnek a vendégek. Emellett színházi produkciók is vendégeskednek majd a rendezvényen.

Az eseményt idén egy sportos kísérőrendezvénnyel bővítik, melyen a jelentkezők egy biciklis és két futó számban próbálhatják ki magukat.

A futóversenyek útvonala a Bodrog gátján és partján vezeti a résztvevőket, míg biciklivel a tokaji Kopasz-hegy megkerülése lesz a cél.
Egy másik kísérőrendezvény, az Art kontroll egy képzőművészeti kiállítássorozat keretében ad lehetőséget fiatal művészeknek a bemutatkozásra, de elismert alkotók műveit is megtekinthetik a látogatók.

A község szívében, a képzőművészeti kiállítások és a sportrendezvény szomszédjában, az „öreg tölgy”-nél sátorhelyekkel is készülnek a szervezők, de lesz sport- és BMX-pálya, valamint biciklikölcsönző is.

 

Borítókép: A Kispál és a Borz együttes a Kispál on Orfű fesztiválon (Fotó: Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.