A Petőfi-film a Semmelweist is megelőzte

Három nap alatt 11 ezren látták a magyar produkciót Erdélyben – közölték a film romániai forgalmazói, a Taylor Projects és a Vándormozi.

Forrás: MTI2024. 03. 20. 9:00
Koltai-Nagy Balázs, Berettyán Nándor és Mosolygó Sára színművész a Most vagy soha! című filmben
Koltai-Nagy Balázs, Berettyán Nándor és Mosolygó Sára színművész a Most vagy soha! című filmben Fotó: Horváth Péter Forrás: Petőfi Népe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint közleményükben kiemelték, a Most vagy soha! ezzel megelőzte a Romániában az eddigi legnagyobb nyitóhétvégi nézettséget produkáló magyar filmet, a Semmelweist. Az 1848-as forradalomról szóló alkotás más filmekhez képest is előkelő helyezést ért el az erdélyi mozikban. A Cinemagia.ro által közzétett legfrissebb romániai szakágazati statisztikák szerint a múlt pénteken bemutatott filmek rangsorában 11 ezer nézővel a második lett.  

293A5883
Kis-Szabó Márk forgatókönyvíró, Lóth Balázs rendező, Horváth Lajos Ottó, Berettyán Nándor, Mosolygó Sára, Hajdu Tibor és Bordás Roland színészek, valamint Rákay Philip kreatív producer, forgatókönyvíró a Most vagy soha! c. film díszbemutatóján 2024. március 13-án Budapesten. Fotó: Szabolcs László

 

A Most vagy soha! a romániai mozikban megtekinthető összes film rangsorában is dobogós helyen áll, nyitóhétvégéjén a harmadik legnézettebb film lett. A filmet március 15-től vetítik több erdélyi városban. Az alkotást a forgalmazók olyan partiumi és erdélyi településekre is eljuttatták, ahol nem üzemel mozi.

Az 1848. március 15-én játszódó magyar történelmi kalandfilmben a főszereplő Berettyán Nándor (Petőfi Sándor) és Mosolygó Sára (Szendrey Júlia) mellett kiemelt szerepben látható Koltai-Nagy Balázs (Jókai Mór), Fehér Tibor (Vasvári Pál), Horváth Lajos Ottó (Farkasch, a titkosügynök), Jászberényi Gábor (Meyer, a rablóvezér), Lukács Sándor (Ignaz von Lederer tábornok), Nagy Sándor (Emich Gusztáv) és Szerednyey Béla (Landerer Lajos) is.
A film rendezője Lóth Balázs, forgatókönyvírói Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk. Producerei: Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip. Operatőre Dobos Tamás, zenéjét Gulya Róbert szerezte.

Borítókép: Koltai-Nagy Balázs, Berettyán Nándor és Mosolygó Sára színművész a Most vagy soha! című film forgatásán (Fotó: Petőfi Népe/Horváth Péter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.