Csodával határos módon meglett az értékes hangszer

Közösségi oldalán osztotta meg a hírt a Győri Filharmonikus Zenekar, hogy a rendőrség megtalálta az együttes turnébuszából még januárban eltűnt kürtöt.

2024. 03. 04. 17:00
French horn Painting Image
French horn Painting Image Forrás: Freepik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttes a Facebook-oldalán is kérte a követőit, hogy segítsenek a Schmid gyártmányú dupla vadászkürtöt megtalálni. A zenekar nemrég az alábbi bejegyzésében közölte, hogy az ellopott hangszer meglett.

Győri Filharmonikus Zenekar
A Győri Filharmonikus Zenekar fúvós szekciójának egy csoportja. Forrás: Facebook/Győri Filharmonikus Zenekar/Csapó Balázs

A nyomozás adatai szerint 2024. január 15-én 16 óra körül ismeretlen tettes Győrben, az Árpád úton lévő szálloda előtt parkoló – a Győri Filharmonikus Zenekar használatában lévő – autóbusz alsó tárolójából elvitte az együttes egyik nagy értékű vadászkürtjét és a tartozékait.

Az eljárás keretében a rendőrök beszerezték a helyszín közelében lévő kamerarendszerek felvételeit, elemezték és értékelték azokat, valamint tanúkat hallgattak meg. Rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves férfit. 

A nyomozók a tettest február 16-án a Győri Rendőrkapitányságon – talált idegen dolog eltulajdonításával vagy nyolc napon belül történő át nem adásával elkövetett jogtalan elsajátítás vétsége miatt – gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során fény derült arra, hogy a vadászkürt az egyik rokonánál található, ahol a rendőrök kutatást tartottak, meg is találták, és még aznap visszaadták a sértettnek.

„Köszönjük a fantasztikus munkát a Győri Rendőrkapitányságnak, a gyors híradást a helyi és országos médiának, valamint a sok megosztást, segítséget kedves követőinknek!” – áll a Győri Filharmonikus Zenekar Facebook-bejegyzésében. 

A borítókép forrása: Freepik.com

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.