Harry Potter-regények – ezúttal hangoskönyv formában

Teljes szereposztással, több mint száz színész közreműködésével készül új hangoskönyv-sorozat az ikonikus regényekből. J. K. Rowling Harry Potter-regényfolyamának mind a hét kötetét feldolgozzák – számolt be róla szerdán a Variety.com.

Forrás: MTI2024. 04. 26. 16:30
A Harry Potter könyvek számos kiadást megéltek már.
A Harry Potter könyvek számos kiadást megéltek már. Fotó: Peter Kenneth / mediadrumworld.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hangoskönyvek az Amazon Audible és a Harry Potter-varázsvilág globális kiadója, a Pottermore Publishing gondozásában jelennek meg. A sorozat premierjét 2025 végére tervezik. Az angol nyelvű hangoskönyvek egymás után lesznek hozzáférhetőek a globális közönségnek. 

Az egyik legritkább Harry Potter kötet tizenötezer angol fontért kelt el egy aukción.
Az egyik legritkább Harry Potter-kötet tizenötezer angol fontért kelt el egy aukción Fotó: Hansons/SWNS

A két kiadó közleményében hangsúlyozta, hogy a teljes szereposztással, több mint száz színész részvételével felvett produkciók kitűnő hangminőségben keltik új életre az ikonikus történeteket.

Harry Potter az Audible platformon

A Harry Potter-regényfolyam eredeti, angol nyelvű hangoskönyveinek narrátora Stephen Fry és Jim Dale volt. Ezeket a hangoskönyveket továbbra is meg lehet majd vásárolni. 

Az Audible platformon 2015-ben megjelent Harry Potter-hangoskönyvek globális hallgatottsága már 1,4 milliárd óránál jár.

Az új hangoskönyv-sorozattal kapcsolatos további részletek megosztását – köztük a szereposztást és a globális megjelenések dátumait – egy későbbi időpontra ígérték a kiadók. A Variety.com hozzáfűzte, hogy a hangoskönyv-projekt nincs kapcsolatban a Warner Bros. stúdió nyolc Harry Potter-filmjével.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.