Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Világsztárok és rekordszámú látogató ünnepelte a popkultúrát a budapesti Comic Conon

Majdnem 26 ezer látogató vett részt az eseményen, amelyen a hollywoodi sztárok mellett a társ- és vendégrendezvények is nagy érdeklődést keltettek, így a Board Game Expo és a KoreaOn kulturális fesztivál is hozzájárult a látogatócsúcshoz.

2024. 05. 23. 18:00
Comic Con
Forrás: Budapest Comic Con
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A kétnapos eseménysorozaton majdnem 26 ezer látogató vett részt, amely a tavalyi látogatószám közel kétszerese. A rekordszámban érkező érdeklődőknek lehetőségük nyílt közös képet készíteni és autogramot kérni többek között Afshan Azadtól, Clive Standentől, Deep Roytól, Erick Avaritől, Eric Robertstől és Jerome Flynntől is. A sztárdömping mellett limitált kiadású termékeket, képregényeket és egyedi művészeti alkotásokat is beszerezhettek a rajongók, továbbá számos workshop és játék várta az érdeklődőket, akik az ősszel debütáló új magyar katonai sorozat, a S.E.R.E.G. világába is bepillanthattak.

Comic Con
Eric Roberts (Fotó: Budapest Comic Con)

A programkínálat igazán színesre és változatosra sikeredett, amit a társ- és vendégrendezvények csak tovább fokoztak. Kiemelkedő érdeklődés övezte a KoreaOn kulturális fesztivált, illetve az első alkalommal megrendezett Board Game Expót is, amelyre közel négyezer rajongó volt kíváncsi, bizonyítva a társasjátékok növekvő népszerűségét Magyarországon. Az eseményeken egyszerre elevenedtek meg a filmek, a képregények, az animék és videójátékok világa – így kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra legérdekesebb programot. Két nap alatt pedig összesen 25 756 ember látogatta meg a rendezvényt és hagyta magát elvarázsolni a filmek és játékok világában.

A Budapest Comic Con és a Board Game Expo nemcsak rendezvények, hanem közösségi élmények. Vendégeink és a szervezők visszajelzései alapján a hazai Comic Con versenybe akár szállhatna valamennyi hasonló európai rendezvénnyel, sőt, sok területen túl is szárnyalja azokat. A Board Game Expo a mi saját kezdeményezésünk, mert hiszünk abban, hogy szükség van egy független társasjátékos rendezvényre. Jövőre ismét együtt mozog ez a két esemény, de elképzelhető, hogy önállóan is megrendezzük majd a jövőben

 – mondta el Csanda Gergely, a Budapest Mastercard Comic Con főszervezője.

Comic Con
Deep Roy (Fotó: Budapest Comic Con)

A hatalmas érdeklődést fokozta, hogy idén egy kreatív kampánynak köszönhetőn még többen értesültek az eseményről a Lounge Group jóvoltából. Óriásplakátok, izgalmas hírek és kisfilmek járultak hozzá a rendezvény népszerűsítéséhez és ismertették meg a Comic Cont az érdeklődőkkel. 

A hatalmas sikeren felbuzdulva már a jövő évi rendezvényt is beírhatjuk a naptárunkba: 2025. június 14–15. között ismét találkozhatnak a popkultúra kedvelői a Hungexpón.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.