Újabb legendás zenekar jelentette be, hogy fellépnek Budapesten a nemzeti ünnepen

A zenekar az 55. évében is töretlenül turnézik országszerte, augusztus 20-án ingyenes koncerten lehet megnézni őket.

Forrás: A P. Mobil honlapja2024. 07. 31. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenes koncerttel örvendezteti meg rajongóit az idén 55 éves P. Mobil együttes a fővárosban – adta hírül honlapján a zenekar. Mint az ott közzétett fotón látható, 

a rendezvényt augusztus 20-án a csepeli Daru-dombon tartják, Schuster Lóránték pedig 19.30-kor lépnek színpadra, majd másfél órán át fogják szórakoztatni a rockereket halhatatlan slágereikkel.

 Az örökmozgó dallistáján biztosan szerepelni fognak az olyan kihagyhatatlan rockhimnuszok, mint a Főnix éjszakája, a Rocktóber vagy a Menj tovább, illetve A zöld, a bíbor és a fekete. Utóbbi dalnak szomorú apropója van: mint arról lapunk hírt adott, néhány napja hunyt el Mareczky „Totó” István, a zenekar legendás dobosa, várható, hogy ezúttal az ő emlékére fogják eljátszani ezt a rockklasszikust.

Varga László (b) perbáli polgármester és Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője (Forrás: Varga László Facebook-oldala)

A jól ismert dalok mellett a P. Mobiltól azért lehet váratlan húzásokra is számítani. Múlt héten a perbáli koncerten élőben ritkábban játszott dalokat is eljátszottak: az Ez az élet, Babolcsai néni, A gálya vagy A király is lement, de az idei turnén elővették  a Forma I-et, vagy Az óra körbejárt című nótát, amelyek szintén nem a leggyakrabban felcsendülő tételek. Sosem lehet tudni, hogy a banda mit húz elő a tarsolyából, már csak ezért is érdemes megragadni a lehetőséget és megnézni őket, amikor csak lehetséges.

 

Ünnep az Eddával

Az idei augusztus 20-i nemzeti ünnepségsorozatban azonban nem a P. Mobil az egyetlen legendás rockzenekar, amelyik ingyenes koncertet ad Budapesten. Mint arról lapunk beszámolt, az Edda művek ünnepi bulijára augusztus 18-án várnak tízezreket a Tabánba. A kiírás szerint az előadás 20 órakor kezdődik és várhatóan 22 óráig tart. A zenekar idei turnéjának műsorán szinte az összes közönségkedvencet eljátssza, szóval itt is fergeteges partira készülhetnek a rajongók.

Borítókép: A P. Mobil együttes (Forrás: P.Mobil-Official Facebook-oldal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.