A rezzenő érzés megjelenítése képeken

A Vízivárosi Galéria célja, hogy a képzőművészet hagyományos műfajai mellett helyet kapjanak a legfrissebb művészeti tendenciák, projektek. Mindemellett rendszeresen lehetőséget biztosít a kerületben élő ismert, profi kortárs művészeknek, tehetséges fiataloknak, művészeti csoportoknak a legújabb munkáik bemutatására. Két kiállításra invitál most a galéria, amely keddtől személyesen is látogatható.

Magyar Nemzet
2021. 05. 02. 18:29
null
Bukta Norbert: Újságportrék Fotó: Vízivárosi Galéria
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bukta Norbert: Sorozatok III. „ …vessük le álarcainkat …” Sváby Lajos emlékére című kiállítása keddtől személyesen, addig online is megtekinthető. A kiállítás elgondolkodtató mottója: „…A festőnek szemlélődnie kell. Szemlélődésének tárgya a látható világ, s világ látható dolgaira rezzenő lélek. Ezt a rezzenő érzést, ezt az időben és frekvenciájában is alig megfogható expressziót alakíthatja újra láthatóvá – világivá a festő, ha személyes állhatatossága készteti erre – ha tehetsége képessé teszi erre.”

A kiállítás teljes képanyagát a galéria weboldalán lehet megtekinteni a „Fotódokumentáció” menüpont alatt. Emellett elérhető a Bukta Norbert kiállításához kapcsolódó online tárlatvezetés, valamint a művész és Benyovszky-Szűcs Domonkos beszélgetése a galéria YouTube-csatornáján. Május 19-én Varga-Amár László kiállítása nyílik FŐLEG MIXED MÉDIA címmel. Mixed media festményeket láthatunk majd a tárlaton.

Varga-Amár László: Átvilágított figura
Fotó: Vízivárosi Galéria

A belépés feltétele az érvényes védettségi bizonyítvány vagy oltást bizonyító okirat bemutatása – az általános járványügyi szabályok betartása mellett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.