Az elfogadásra tanítanak a veszprémi színházban

Magyar Nemzet
2019. 04. 24. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének támogatásával második alkalommal rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház az érzékenyítőfesztiválját, amely mától szombatig tart. A rendezvénysorozat fővédnöke Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, védnöke Ovádi Péter, a térség ország­gyűlési képviselője. „A tavaly első alkalommal megrendezett fesztivál legfontosabb tapasztalata, hogy mindnyájan viselünk kereszteket, nehézségekkel élünk, ezért muszáj egymást tiszteletben tartanunk, és ezzel a tudattal közelíteni a másik felé” – hangsúlyozta korábban Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója (képünkön).

– Egy színházi előadás egyben érzékenyítés is, hiszen a művészi alkotótevékenység átformálhatja és gyógyíthatja az alkotót és a befogadót egyaránt, így válhat a színház is a társadalom mentálhigiénés felületévé – hangsúlyozta Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese, a koncepció ötletgazdája. Az előadások után, ahogyan az előző évben is, lehetőség nyílik beszélgetésre és a látottak közös feldolgozására Kardos Klára klinikai szakpszichológussal. Míg tavaly kizárólag a színházművészetre koncentráltak, addig idén az előbbi mellett a könnyűzene, a táncművészet műfajai és különböző élettörténetek is szerepelnek a programban, illetve a teátrum előtti térre is kiköltöznek egy napra.

Szerdán Caramel-koncerttel, csütörtökön az öregség, a fiatalság és a lehetséges utolsó szerelem kérdéskörét vizsgáló Hanif Kureishi Vénusz című darabjával, pénteken Pilát Gábor Tiszta érzelmek, zavaros kapcsolatok című előadásával és az elmulasztott lehetőségeket körüljáró Simon Stephens Heisenberg című darabjával, végül szombaton a hajléktalanságról személyes tapasztalatai alapján megnyilvánuló Szalai Kriszta Maradjunk annyiban című önálló estjével várják a nézőket.

A rendezvény kiegészítő programjaként koncertezik a Nemadomfel együttes, beszélgetést rendeznek Fekete Ádámmal, a kihívással élő sikeres dramaturggal, rendezővel és színésszel, valamint Tánckórszindróma címmel lesz látható a szintén kihívással élő Gyöngyösy Dóra kortárstánc előadása is, a Tünet együttes pedig bemutatja a gyermekszületéssel kapcsolatos élményeket felidéző Burok című produkcióját.

A Veszprémi Petőfi Színház a II. Érzékenyítőfesztivál előadásaira alacsony jegyárakat állapított meg annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb körből fogadhassák a programokra látogató közönséget, és mindenkinek lehetőséget teremtsenek az előadások megtekintésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.