Egyeztetés a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásáról

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány képviselői csütörtökön részt vettek az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásáról kezdeményezett egyeztetésen – olvasható az alapítvány közleményében.

MTI
2020. 08. 27. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyeztetésen a kuratórium biztosította az egyetem képviseletében megjelent vezetőt, hogy az alapítvány minden segítséget megad az átállás sikeres lefolytatásához.

A kuratórium átadta a 2020. szeptember 1. napjától hatályos alapító okiratot, valamint a szervezeti és működési szabályzatot, amely az egyetem jelenlegi szervezetére épít és maradéktalanul biztosítja az intézmény alaptörvénnyel összhangban álló autonómiáját – olvasható Vidnyánszky Attila, a kuratórium elnöke által jegyzett közleményben.

A kuratórium képviselői kiemelt feladatként fogalmazták meg az egyetem infrastrukturális fejlesztését, az egyetemi kapacitások bővítését, a nemzetközi kapcsolatok építését és a szakmával való együttműködés szorosabbá tételét.

A kuratórium a folyamatos párbeszéd jegyében az egyetem vezetésével szeptember 1-jén – a fenntartói jogok átvételének napján – egyeztetést kezdeményezett – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.