Fenyő Miklós ma nagyszabású koncerttel készül a Margitszigeten

Nagy slágereit mindenképpen elénekli majd, de sorra kerül a „szobafogságban” írt dalai közül is néhány.

2020. 08. 29. 10:16
Fenyõ Miklós
Budapest, 2012. augusztus 5. Fenyõ Miklós a budapesti Hajógyári-szigeten, a 20. Sziget fesztivál nagyszínpadán 2012. augusztus 5-én. A rendezvény mínusz kettedik napján a magyar dal napját ünneplik 11 órán át tartó mûsorral, mintegy nyolcvan elõadó százötven népszerû magyar dalt játszik el az elmúlt több mint negyven év termésébõl. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar rock and roll koronázatlan királya, Fenyő Miklós a karanténból kiszabadulva ma este 20 órai kezdettel lép színpadra a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Stílszerűen Maszkabál a produkció címe, és az eddigi tapasztalatok alapján nem mindennapi műsornak nézünk elébe, ugyanis immáron zsinórban huszonharmadik alkalommal tartják meg itt a szokásosnak mondható nyári Fenyő Miklós-koncertet, amely így az idők során a nagy budapesti nyári programsorozat szerves részévé vált.

Az egykori Hungária együttes legendás vezetője elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta kényszerű kihagyás miatt különösen nagy elánnal és lelkesedéssel készülnek a fellépésre, hiszen március 7. óta, amikor a szintén hagyományos születésnapi műsorát tartotta, nem mehetett színpadra. Kitért arra, hogy már nagyon hiányzik neki a közönséggel való találkozás, ami egyúttal a hazai popzenei életben való jelenlétnek természetes módon a fokmérője.

Fenyõ Miklós
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A margitszigeti koncertek eddig is felfokozott hangulatban teltek, a végén rendre eluralkodott a fieszta-érzés, melynek során a rajongók akár táncra is perdülhettek, és Fenyő Miklós bízik abban, hogy ez ezúttal sem lesz másként. Még akkor is, ha most a korábbiakhoz képest még jobban kell vigyázni egymás egészségére, ennélfogva nem lesz például pacsizás a színpad előtt. A rock and roll legenda azonban jogosnak tartja, hogy megrendezzék a koncertet, amely egyrészt már hagyománnyá vált, másrészt a szabadtéri színpad és a nézőtér a jelenlegi óvintézkedéseknek és szabályozásoknak a legmesszebbmenőkig megfelel.

Fenyő Miklós nagy slágereit mindenképpen elénekli majd, de sorra kerül a „szobafogságban” írt dalai közül is néhány, valamint a viszonylag ritkábban előadott nóták közül is leporolnak párat. A komplex produkció a tradíciókhoz híven nagyszabású látványelemeket használ, a kivetítőkön megjelenő képek ennek megfelelően az éppen játszott számokat illusztrálják majd. A sztárvendégek között lesz két olyan énekes, akiknek a karrierje közvetlenül kapcsolódik Fenyő Miklóshoz: Kristály Kriszta, aki a nyolcvanas évek elején tűnt fel, illetve a legifjabb generációból a húszéves Bogdán Blanka, aki nem más, mint a szintén Fenyő Miklós által felfedezett Szandi lánya. Az alapzenekar a Fenyőgyöngye együttes lesz, amelynek tagjai Fenyő Miklós állandó kísérői, a vokált a Rumbabák adják, a tánckar pedig a Jampi Angyalok névre hallgat.

Utóbbiak tízen, illetve tizenketten lesznek a színpadon, attól függően, hogy milyen koreográfiát vagy szituációs játékot jelenítenek meg. Akárhányan is lesznek azonban a táncosok, egy biztos: aki ott lesz a Margitszigeten Fenyő Miklóssal a közönség soraiban, hatalmas fesztiválba csöppen majd, és nem csak a környékbeli jampecokon lesz úrrá a láz. Felébred a jampi szellemiség, és egy emberként üvöltik: akkor is rock and roll, ha elzavarnak otthonról!

További Információk a koncertről itt találhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.