FolkLiget a torockói fesztiválon

A hajnalig tartó táncház házigazdája a Tokos zenekar, az udvargazdák, pontosabban ligetgazdák pedig Berecz István és Kacsó Hanga Borbála lesznek.

2019. 06. 25. 15:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A festői Torockó ad otthont idén is Erdély legjelentősebb összművészeti programsorozatának, a Double Rise Fesztiválnak. A Hagyományok Háza különleges összeállítással készül a jeles eseményre.

A Double Rise Fesztivál ismét várja a „napfelkelőket” július 3–6. között az Europa Nostra díjas Torockón, az egykori bányásztelepülésen. A rangos programsorozat immár negyedik évébe lépett, s kétségtelenül hagyományt teremtett. 2016 elején néhány lelkes fiatal megálmodta, hogy létrehozza Erdély legnagyobb összművészeti fesztiválját, melynek egyedisége elsősorban a kulturális sokszínűségben, a kiváló zenei összeállításban, illetve a környezet szépségében rejlik. Valóban, a találkozó értékét részben a helyszín adja, a Székelykő lábánál irodalommal, színházzal, táncházzal, borral és remek koncertekkel teszik felejthetetlenné a nyár legszebb négy napját. A gondosan összeállított program színt visz a megszokott szürkeségbe, levegőhöz juttatja a városi zsúfoltságból kilépő résztvevőt, s megállást, töltekezést jelent a rohanásban.

A fesztivál kinőtte kereteit: az első két rendezvény helyszíne még a faluban volt, az elmúlt évben viszont már a településen kívül rendezték a programokat.

Kacsó Hanga Borbála énekel
Fotó: MTI Fotó: Bugány János

A Hagyományok Háza a kezdetektől vesz részt az eseménysorozaton, az idei FolkLiget ismét különleges színfoltnak ígérkezik.

„A FolkLiget jó hangulata már a helyszín miatt is biztosítottnak tűnik, mivel egy területen kapott helyet a Borfaluval – avat be az előkészületekbe Tucsni Anna, a Hagyományok Háza szervezési osztályának vezetője. – Nagyon gazdag programmal veszünk részt a találkozón, délutántól kézműves foglalkozásokkal, mese-összeállítással, interaktív családi előadással várjuk a fiatalokat.”

A tánctanítás elmaradhatatlan része a műsornak, s az adatközlő zenekarok fellépése is közönségcsalogatónak ígérkezik. Az esti főműsorban olyan neves fellépők állnak színpadra, mint Berecz András, a különleges formációjú Rendhagyó Prímástalálkozó és az EtnoRom zenekar.

További információkat IDE kattintva érhetnek el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.