Holnap folytatódik a Szól a pálca-sorozat

Vasárnap folytatódik az Óbudai Danubia Zenekar Szól a pálca című online sorozata, amelyben Csajkovszkij Rómeó és Júlia nyitányfantáziája szólal meg Hámori Máté vezényletével.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 15:34
null
Hámori Máté karmester és társai áldozatos munkával végzik az új generáció zenei beavatását Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szól a pálca második epizódjában a karmester szerepével, a zenekari zenészek rigolyáival és egy próba lefolyásával is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az interaktív koncertstreamet 18 órától a Zeneakadémiáról közvetítik.

A zeneszerzőportrék-sorozatban március 6-án Rossini műveit hallhatja a közönség Tószegi Bernát klarinétművész közreműködésével és Dobszay Péter dirigálásával a Budapest Music Centerből, május 15-én Haydn művészete áll majd a középpontban Csizmadia Sándor trombitaművész közreműködésével, Hámori Máté vezényletével.

Hámori Máté karmester
Fotó: Mirkó István

Március 17-én Kakofónia – miért (nem) utáljuk a kortárs zenét? címmel Balogh Máté, Zombola Péter és Ott Rezső művei hangzanak el a szerzők jelenlétében. A koncert közönsége arra is választ kaphat, hogy mit lehet szeretni a zavaros, néhol bántó vagy egyszerűen idegesítő harmóniákban, miért nem írnak a modernek szép dallamokat, és hogyan lehet értelmezni, élvezni a kortárs zenét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.