Lemondott Eszenyi Enikő a Vígszínház éléről

Felettébb valószínű, hogy a balliberális politikai körök állnak a megbuktatása mögött, holott ő maga is ezekhez a körökhöz tartozott.

Antal Miklós
2020. 03. 20. 10:44
Eszenyi Enikõ
Budapest, 2013. október 30. A Prima-díjjal idén kitüntetett, a magyar színház- és filmmûvészet kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Eszenyi Enikõ, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznõ, rendezõ, a Vígszínház igazgatója a teátrum épületében 2013. október 28-án. MTI Fotó: Honéczy Barnabás Fotó: Honéczy Barnabás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Arra az elhatározásra jutottam, hogy a magam és mások méltóságának megőrzése érdekében a Vígszínház vezetésére beadott pályázatomat – annak ellenére, hogy a szakmai bizottság azt találta a legjobbnak – visszavonom, vígszínházi munkámat befejezem azzal a hittel, hogy Thália örök és halhatatlan” – ezzel a bejegyzéssel jelentette be lemondását Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a Facebook-oldalán. A színházigazgatói mandátuma jelen évad végéig szólt volna.

A múlt héten hallgatta meg a szakmai bizottság a színház élére pályázókat, a grémium javaslata alapján továbbra is Eszenyi Enikőt támogatták. Eszenyi Enikő hat igen és három nem szavazatot kapott, Rudolf Pétert négy igennel és három nemmel értékelték, Csányi Jánost pedig szavazat nélkül hagyta a bizottság. Eszenyi Enikő liberális világnézetéhez nem férhet kétség, lapunk is megírta azt a furcsa helyzetet, hogy a balliberális média csak most kapta fel az Eszenyi Enikő ellen felhozott vélt vagy valós visszaélések ügyét – amióta a színházigazgató nem ment el egy kormányellenes tüntetésre. A teátrumot Eszenyi tizenegy éve vezette, és bár pár évvel korábban már voltak olyan színészek, akik különféle sérelmeikkel keresték meg a sajtót, a liberális médiában akkor nem volt számottevő visszhangja. Ebből is látszik, és felettébb valószínű, hogy a balliberális politikai körök állnak a megbuktatása mögött, holott ő maga is ezekhez a körökhöz tartozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.