Nem maradnak el a szegedi előadások

Már most vasárnap megtartják a Szegedi Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertjét, akárcsak a jövő héten telt házzal futó, Valahol Európában-előadásokat.

Magyar Nemzet
2019. 09. 14. 11:06
Barnk Lszl
Szeged, 2018. február 13. Barnák László színész, rendezõ a Szegedi Nemzeti Színház épülete elõtt 2018. február 13-án. MTI Fotó: Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedi Nemzeti Színház tetőzetének sérülése miatt nem áll le az intézményben zajló alkotói munka, már most vasárnap megtartják a Szegedi Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertjét, akárcsak a jövő héten telt házzal futó, Valahol Európában-előadásokat – közölte kérdésünkre Barnák László, az intézmény vezetője.

Mint mondta, a hétfői vihar közel 130-150 négyzetméteren felszakította a színpad feletti tetőrésznél a rézlemez borítást, és áthajtotta a másik oldalra, részben beázott a színpad, de a műszaki berendezésben nagyobb kár nem keletkezett. Lefóliázták azokat a műszaki berendezéseket, amelyek a színpad érintett részén vannak, a tetőszerkezet deszkázatára pedig, amelyről a kátránypapírt is letépte a szél, egy vízálló réteget vittek fel.

Az igazgató elmondása szerint nemcsak a rézlemez borítást, hanem a deszkázatot is cserélni kell az érintett tetőrészen, de mivel utoljára harminchárom éve volt felújítva az épület, az is fölmerült, hogy a többi részen is meg kellene erősíteni a lemezeket vagy ideális esetben a teljes tetőborítást lecserélni.

– A bontási és javítási munkálatok alatt valószínűleg egy ideig nem lesz használható a nagyszínpad próbákra, de összhangban az önkormányzattal, a biztosítóval és a kivitelezővel az intézmény azon dolgozik, hogy minél hamarabb biztos fedél legyen a színpadunk felett – hangsúlyozta Barnák László.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.