Vidnyánszky Attila mellett áll ki a Nemzeti Filmkészítők Egyesülete is

A Nemzeti Filmkészítők Egyesülete Puszt Tibor elnök által aláírt közleményt juttatott el lapunkhoz az SZFE-n kialakult helyzettel kapcsolatban, melyben kiállnak a Vidnyánszky Attila vezetésével megalakult kuratórium törekvései mellett. 

Magyar Nemzet
2020. 10. 02. 14:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly év elején alakult Nemzeti Filmkészítők Egyesülete (NFE) elsődleges célja, az Alapszabályukba foglaltak szerint az, hogy: „a magyar nemzet sorskérdéseivel, történelmével, hagyományaival, kulturális és társadalmi életével kapcsolatos, nemzeti értékeket védő, bemutató értékes filmalkotások megalkotását, megőrzését és népszerűsítését előmozdítsa, továbbá az ilyen alkotások alkotóinak együttműködését, érdekeinek védelmét és méltó keretek közötti érvényesülését előmozdítsa.”

Az alábbiakban változtatás nélkül olvashatják a lapunkhoz eljuttatott közleményt:

A nemzeti értékek mellett elkötelezett Nemzeti Filmkészítők Egyesülete (NFE) kiáll a Vidnyánszky Attila vezetésével megalakult kuratórium törekvései mellett, elismerve és támogatva a Színház- és Filmművészeti Egyetemet érintő változások szükségességét és az oktatási és szerkezeti reform időszerűségét a színművész és filmes szakképzésben.

Felhívjuk a figyelmét a közpénzből működő egyetem változásokat elfogadni nem kívánó meghatározó körök jelenlegi ideológiai monopóliumához farizeus autonómiaféltésbe csomagolt eszközökkel, görcsösen ragaszkodó, önkényes és jogellenes akciókban részt vevő oktatóknak és a hozzájuk csapódott hallgatónak, hogy a nemzeti kulturális örökségünk megbecsülése, őrzése, ápolása és színvonalas megjelenítése a magyar művészek morális, szakmai és alkotmányos kötelessége is. A mostani „lázadók” által elvileg fontosnak tartott nyitott szemlélethez egyértelműen hozzátartozik a nemzeti hagyományaink kereteibe illeszkedő művészeti megnyilatkozások, hangok elfogadása, ápolása, megjelenítése is.

Egyesületünk sürgeti, és egyúttal támogatja, hogy mielőbb hajtsák végre a törvényi szinten előírt változtatásokat, valamint örömmel üdvözölnénk, ha a felek elmozdulnának a helyzet megnyugtató, és a magyar nemzet érdekeit szem előtt tartó rendezésének irányába.

Az érintetteknek sikeres együttműködést, eredményes, értékes oktatást és tanulást, továbbá fenntartói munkásságot kívánunk!

Kodály Zoltánnal együtt valljuk: „Ne legyen kultúra magyarság és magyarság kultúra nélkül.”

Budapest, 2020. október 1.

A Nemzeti Filmkészítők Egyesülete képviseletében

Puszt Tibor elnök

Közös hitvallás

A Nemzeti Filmkészítők Egyesületének tagjai készítették el 2020. június 4-ére a neves magyar zenészek, művészek és közéleti szereplők diktátum igazságtalansága kapcsán tett hitvallását tartalmazó, „A JEL – AZ IGAZSÁGTALANSÁG SZIMBÓLUMA – TRIANON” rövidfilmet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.