Nemzeti összetartozás napi emlékesttel nyit ma a Margitszigeti Színház

Négy hónap alatt negyven előadást láthat a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, továbbá negyven ingyenes gyerek- és családi programmal, irodalmi sétákkal és kiállításokkal várják az érdeklődőket – jelentette be Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója, művészeti vezetője. Az évad a nemzeti összetartozás napi, Magyar hősök, csaták és szerelmek című emlékesttel kezdődik ma 20 órakor, a Nemzeti Táncszínház előadásában, Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával.

2021. 06. 03. 18:26
null
Margitszigeti Szabadtéri Színpad Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt hónapok megtanítottak minket arra, hogy megbecsüljük a munkánkat, a művészeinket, a közönségünket – hangsúlyozta a Margitszigeti Színház évadnyitó sajtótájékoztatóján Bán Teodóra, a teátrum ügyvezető igazgatója, művészeti vezetője. Mint mondta, elsősorban szcenírozott előadásokat láthatunk az 1938-ban épült színházban, ám idén tágabbra nyitották a műfaji palettát, így mától egészen szeptember 20-áig opera-, balett-, musical- és táncelőadások, klasszikus és könnyűzenei koncertek szerepelnek a programban magyar és nemzetközi előadók fellépésével.

Zsuráfszky Zoltán koreográfus és Bán Teodóra ügyvezető igazgató a sajtótájékoztatón
Fotó: Teknős Miklós

Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas magyar táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetője kiemelte: megtisztelő, hogy ők kezdhetik az idei évadot a Magyar hősök, csaták és szerelmek című emlékesttel. – Csodálatos táncok vezetnek végig bennünket az emlékezetes történelmi eseményeken. Ráadásul a produkcióban Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Vadkerti Imre, valamint a Bartók Táncegyüttes is színpadra lép ma este – tette hozzá.

Június 5-én immár tizedik alkalommal érkezik a Margitszigetre a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. A koncerten Mozart Esz-dúr versenyműve két zongorára hangzik el Kesselyák Gergely vezényletével, Lucas & Arthur Jussen holland zongoraművészek közreműködésével, míg az est második részében Carl Orff Carmina Burana című műve csendül fel. Csiki Gábor, a Magyar Állami Operaház karigazgatója arról szólt, hogy Bizet Carmenjét láthatják a nézők, a főszerepekben Szántó Andrea, Brickner Szabolcs és Bretz Gábor lép színpadra Kocsár Balázs vezényletével. Mint mondta, a Carmen az egyik legnépszerűbb opera, hiszen örök érvényű kérdéseket boncolgat. Ám ezúttal, június 25-én és 27-én nem a megszokott alkotás elevenedik meg, hanem Calixto Bieito Európában már megvalósult rendezése. A Verdi-operagálán pedig Verdi-ritkaságok is megszólalnak július 23-án.

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója
Fotó: Teknős Miklós

Az operetteket idén felváltják a musicalek, érkezik a Puskás, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré és a Tesla című előadás. Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója elmondta, a teátrum most először működik együtt a Margitszigeti Színházzal, a Kabaré című musical kapcsán. A Béres Attila rendezte darab július 9-én és 10-én este 20 órától lesz látható a főbb szerepekben Kern Andrással, Igó Évával és Brasch Bencével. – Felkavaró, lírai és látványos előadásra számíthatnak a nézők – mutatott rá Rudolf Péter.

Július 18-án a Mozart 230 című filmzene koncerten többek között az Amadeus című film részletei kísérik a Budafoki Dohnányi Zenekart Hámori Máté dirigálásával. Feke Pál színész, énekes ezúttal a Csókkirály című koncertshow producereként érkezik a Margitszigetre június 9-én 21 órától. A művész a bemutató apropóján úgy fogalmazott: ezzel a koncerttel szeretnének tisztelegni a Hungária együttes és Fenyő Miklós életműve előtt. A Szente Vajk rendezte látványos koncerten fellép mások mellett Vastag Csaba, Király Viktor, Szulák Andrea, Csonka András, Radics Gigi és Zséda. Később pedig országos turnéra indulnak.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy Grand Opening – Összefogás címmel június 4-én, 5-én és 6-án tizennégy városban, fesztiválhelyszíneken, többek között Vácott, Pécsett, Gödöllőn, Gyulán, Szentendrén és Budapesten tizennégy koncertet tartanak. Az ingyenes, ültetett hangversenyek megvalósításában a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége tagszervezetei vesznek részt, köztük a Margitszigeti Színház is, amelynek szervezésében a Szent Margit-kolostornál tartanak koncertet.

Jegyvásárlás már Szép-kártyával is lehetséges a www.margitszigetiszinhaz.hu honlapon keresztül, valamint személyesen a Margitszigeti Színház jegyirodájában és jegypénztárában. A részletes programokról pedig ugyanezen az oldalon tájékozódhatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.