Rév-Hang Fesztivál – Koncertsorozat Révfülöpön

Forrás: MTI2019. 06. 30. 15:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Balaton-part mellett kínál ingyenes klasszikus zenei koncerteket július 3. és 6. között a révfülöpi Rév-Hang Fesztivál.

A második alkalommal meghirdetett programsorozat első három napján a Nemzeti Filharmonikusok muzsikusai lépnek fel, majd a Four Fathers énekegyüttes koncertje zárja a rendezvényt – közölték az MTI-vel a szervezők.

„A tavalyi fesztivált meglepően nagy érdeklődés övezte. Hittem abban, hogy a Balaton nyújtotta könnyed kikapcsolódás jól megfér az igényes szórakozás, a klasszikus zene kínálta örömökkel” – idézi a közlemény Hamar Zsoltot.

A Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója hangsúlyozta: „Révfülöp tavaly épült szabadtéri színpada lenyűgöző környezetet teremt a fesztivál megrendezéséhez”.

Hamar Zsolt ebben az évben is művész barátait, zenész kollégáit hívta meg a fesztiválra. A négy egymást követő este koncertjei négy különböző tematikát ölelnek fel.

Július 3-án Tavasztól nyárig címmel a Papp Dániel művészeti vezetésével működő Capella Philharmonica ad ízelítőt Bach és Vivaldi műveiből, másnap pedig a Koppándi Vonósnégyes kalauzolja a közönséget „Bécstől Amerikáig”, azaz Mozart divertimentójától Haydn és Dvorak vonósnégyeseiig.

Július 5-én folytatódik a képzeletbeli utazás, ám ezúttal nem térben, hanem időben: Bachtól a romantikáig. Az esten Johann Sebastian Bach d-moll zongoraversenye csendül fel Kovács Gergely zongoraművész közreműködésével, majd Csajkovszkij Vonósszerenádja a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara előadásában, Hamar Zsolt vezényletével.

A július 6-i záróhangversenyen a Four Fathers Énekegyüttes hívja vidám nyári zenés utazásara a közönséget A gregoriántól a rock and rollig címmel.

További információk a programokról az esemény honlapján olvashatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.