Robotok: rabszolgák – vészjósló témáról szól a Hungarica új dala

Újrakeverve, vagány videóval kiegészítve mutatták be a Hungarica régi slágerét. A zenekar decemberben megjelenő új válogatásalbumát harangozzák be vele.

Pataki
2020. 11. 21. 16:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dalt már csak azért is érdemes meghallgatni, mert most kiderül, hogy mit is értettünk az alatt, hogy Scheer Viktor zenei rendező (Tankcsapda – Ha zajt akartok, Moby Dick – Golgota) a két vadiúj felvétel mellett teljesen újraértelmezte a klasszikus Hungarica felállás jubileumi albumára felkerült korábbi számok megszólalását is – mondta hozzá Sziva Balázs énekes.

A Hungarica újabb nótát mutat be a december 18-án érkező, az együttes 2006 és 2012 közötti legsikeresebb korszakát felölelő 15 tételes CD-ről.

A „Robotok: rabszolgák” vészjósló témát feszeget korunkban, amikor az olyan utópiák nyomasztó világa, mint az 1984, a Mechanikus narancs, vagy a Szép új világ, lassan a szemünk láttára válnak ultrarealista valósággá.

 

Pusztai Zoltán költő dalszövegei mindig is magvas gondolatokat közvetítettek, az Aurora, a Moby Dick és a Hungarica eddigi lemezein is, de ezek a sorok talán még aktuálisabbak, mint valaha – írja a banda.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=QS2TpHrTqDk[/embed]

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.