Szibériai csárdás a győri színház online terében

A decemberi sikerszéria után a januári online repertoár is változatos és sokszínű színházi élményt ígér a hétvégékre.

B. Orbán Emese
2021. 01. 17. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minap már írtunk arról, hogy mire számíthatnak a győri kultúrakedvelők, ez adta az ötletet, hogy ismét körülnézzek a Győri Nemzeti Színház online terében, és lám mire akadtam: ma is két előadással örvendeztetik meg az érdeklődőket. Kszel Attila–Szűcs Péter Pál 73 perces Lafontaine, avagy a csodák éjszakája című mesejátéka 16 óráig, Tasnádi István Szibériai csárdás című zenés, romantikus játéka, melynek időtartama 134 perc, 19–23 óra között tekinthető meg.

Jelenet a Lafontaine, avagy a csodák éjszakája mesejátékból
Fotó: Győri Nemzeti Színház

A Szibériai csárdást így ajánlják a színház honlapján: „Ki kapná fel a fejét arra, hogy Magyarországon valamelyik színház műsorra tűzi az örökbecsű operettet, a Csárdáskirálynőt? De ha mindez az első világháború alatt, tőlünk hatezer kilométerre, Szibériában, egy hadifogolytáborban történik? Az már kezd érdekes lenni! Kik? Miért? Kikkel? Hogyan? Sikerül- e? Majd minden kiderül ebben a valós eseményeken megnyugvó, érzelmileg felkavaró, szellemileg megmozgató, Kálmán Imre csodás dallamaival kísért történetben. Sírás, nevetés: igazi Színház!” – szólnak a kedvcsináló mondatok.

Jelenet Tasnádi István Szibériai csárdás című darabjából
Fotó: Győri Nemzeti Színház

A Győri Nemzeti Színház decemberben elindított online előadásai nagy sikert arattak, az ünnepek alatt sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást. A januári repertoár is változatos és sokszínű színházi élményt ígér a hétvégékre. Jövő pénteken, január 22-én Fenyő Miklós–Egressy Zoltán Aréna című musicaljét (zenei producer/rendező Novai Gábor) teszik elérhetővé az online térben. Szombaton a gyerekek ismerkedhetnek Tom Sawyer kalandjaival, este pedig a Menyasszonytánc klezmer-musical megható és magával ragadó előadása várja az érdeklődőket. Vasárnap, január 24-én 11–16 óra között az Arany, este a Liliomfi lesz műsoron.

Az Aréna musicalben Fenyő Miklós és a Hungária dalai csendülnek fel
Fotó: Győri Nemzeti Színház

Január utolsó hétvégéjén pénteken a Primadonnák című bohózat, szombaton a Tom Sawyer kalandjai és a Csoportterápia, vasárnap A helység kalapácsa és az István, a király rockopera biztosítja a tartalmas szórakozást.

Az előadásokra ajándékba is lehet jegyet vásárolni, ez esetben az ajándékozott számára létrehozott e-mail címmel és felhasználói fiókkal kell megvenni a jegyet. Az előadásokkal és a jegyvásárlással kapcsolatos további információk a színház honlapján találhatók.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.