Színház szerdák Óbuda szívében

Magyar Nemzet
2019. 06. 19. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától kezdve július végéig a III. kerületi Fő téren található Esernyős közösségi tér kulturális kínálata szabadtéri színházi előadásokkal bővül a kivilágított belső udvaron. Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter az És Rómeó és Júlia című előadásban számtalan karakter bőrébe bújik, sőt még a híres jelenet erkélyét is ők játsszák el. „A célunk az, hogy megszólaljon a darab mondanivalója, a Shakes­peare által írt Rómeó és Júlia” – idézi a színlap Rudolf Péter szavait. A következő előadás jú­lius 3-án egy szlovák abszurd komédia.

Tána Kusá darabja, a Suba László rendezte Szőnyegbombázó kelet-közép-euró­pai tragikomikus mozaikokból épül fel. A párkapcsolatok karbantartására szakosodott mennybéli hivatal angyalt küld a földre, hogy helyrehozzon egy szerelmet (szereplők Sipos Vera, Ballér Bianka és Hajduk Károly). Szemző Tibor összművészeti orató­riumként aposztrofált, a zarándok-tudós magyar vándorról, Kőrösi Csoma Sándorról készült zenés produkcióját július 17-én láthatják az érdeklődők.

A Színház szerdák sorozatot Háy János darabja zárja július 31-én, felvidéki színházi alkotók produkció­jaként: Varga Anikó egyszemélyes előadásában, a Halottemberben egy magányos asszony sorsát követheti végig a közönség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.