Azt írta Bárczay Oszkár levéltáros 1893-ban a Századok című folyóirat hasábjain megjelent gasztronómiai kesergésében, hogy sajnos kevesen tudják, mi a szenensült, mert azt csak Királyhágón túl készül, a magyar nevét is elfelejtettük, már flekkennek hívják, ráadásul sokan „azt képzelik, hogy csak a németül Bauchflecknek nevezett dagadóból lehet azt készíteni, pedig csak egyszer próbálja meg valaki ezt az ősi beefstaeket annak való húsból, faszén fölött rostélyon, zsír, vaj vagy olaj hozzátétele nélkül sütni, tudom, hogy soha többet nem fog másképpen sütött beefstekre vagy sült dagadóra vágyódni”. (Mellesleg a Bauchfleck, a dagadó másik neve papszelet volt, sok régi receptben szerepel, de semmi köze a papokhoz, németből magyarrá torzult szó!)

Régi édességek nyomában: időutazás nápolyival
Mintha 1980-ban harapna az édességbe, ugyanazt érzi ma is a vevő – mondja Szélesi Szabolcs, harmadik generációs ízmester.