Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Fotókon mutatjuk, mi történik a teniszpályán Wimbledonban, amikor senki nincs ott

Képek a cikkben.

Forrás: MTI2024. 07. 04. 18:12
DJOKOVIC, Novak; ALCARAZ, Carlos
London, 2023. július 16. A szerb Novak Djokovic (j) a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének döntõjében 2023. július 16-án. MTI/EPA/Isabel Infantes Fotó: MTI/EPA/Isabel Infantes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilván mindenki az akcióért jár az évnek ebben az időszakában Londonba a wimbledoni teniszbajnokságra – amely egyébként a legrégebbi és a legtöbb hagyománnyal bíró teniszverseny a világon –, de talán az is érdekes lehet, hogy mi történik akkor, amikor éppen nem a szuperteniszezők mérik össze erejüket és tudásukat a fűvel borított pályákon. 

Az MTI fotóbank képeinek tanúsága szerint például újrafestik a vonalakat, a július 1-jén készült képen legalábbis ez látható.  

Fotó: Neil Hall

De van itt más is. Ez a barázdabillegető például egy léggyel a csőrében mereng a gyepen a wimbledoni teniszbajnokságnak otthont adó londoni stadionban, a torna második fordulójának idején.

London, 2024. július 4.
Barázdabillegetõ (Motacilla alba) léggyel a csõrében áll a gyepen a wimbledoni teniszbajnokságnak otthont adó londoni stadionban a torna második fordulójának idején, 2024. július 4-én.
MTI/EPA/Adam Vaughan
Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Korábban a Magyar Nemzet beszámolt a torna alakulásáról is. Csütörtökön párosmeccsel zárul a wimbledoni centerpálya programja. A tenisz szentélyében Andy Murray lép pályára a bátyja, Jamie Murray oldalán, és bár az egyest nem tudta vállalni, még így is a lehető legnagyobb közönség előtt búcsúzhat el a legnagyobb sikerei helyszínétől. 

Murray előtt Novak Djokovics játszik csütörtökön a centerpályán. Murray-re visszatérve, érdekesség az ügyben, hogy nem szokványos dolog párosmeccseket tenni a centerpályára, de annak is jó oka van, hogy ez most megtörtént, ezt alább bővebben is kifejtettük. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.