A NASA figyelmeztet: Hatalmas aszteroida tart a Föld felé

A kisbolygó átmérője csaknem 300 méter, kétszer nagyobb, mint a New York-i Szabadság-szobor.

Forrás: MW2021. 06. 03. 12:12
null
A kép illusztráció. Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 25-én közelíti meg a Földet a 441987 (2010 NY65) katalógusjelű aszteroida – közölte az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA). A Föld felé tartó kisbolygó átmérője csaknem 300 méter, kétszer nagyobb, mint a New York-i Szabadság-szobor – derül ki a beol.hu cikkéből.

Becsapódástól szerencsére egyáltalán nem kell tartani, elhaladásakor az égitest biztonságos távolságra lesz bolygónktól – írja az Origo.

Az objektum sebessége meghaladja a 48 ezer kilométer per órát, így ez az egyik leggyorsabb Föld-közeli objektum.

A NEO-k közé azokat az égitesteket sorolják, amelyek égi mozgásuk során 50 millió (más definíció szerint 45 millió) kilométerre megközelíthetik a Földet. Ez óriási távolság, a Nap–Föld-távolság harmada, a Hold távolságának pedig több mint százszorosa.

A Föld felé tartó 441987 jelű aszteroida elhaladásakor 7,5 millió kilométerre lesz a Földtől.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy egy belga csillagászcsoport kimutatta, hogy vas és nikkel található a Naprendszer üstököseinek légkörében: Meglepő dolgot találtak az üstökösökön.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.