A turisták hiányára panaszkodnak a velencei gondolások

Bár június elején újra munkába álltak, a bevétel 90 százalékkal csökkent egy átlagos júniushoz képest.

Forrás: MTI2020. 06. 18. 20:04
null
Velence, 2020. április 29. Kikötött gondolák sorakoznak egymás mellett a hullámok nélküli, szokatlanul tiszta vízben a koronavírus-járvány miatt bevezetett közlekedési korlátozások és a lakóhelyelhagyás tilalma idején az észak-olaszországi Velencében 2020. április 28-án. A járványügyi korlátozásoknak köszönhetõen a város víziútjai nincsenek zsúfolásig tele hajókkal, vízibuszokkal és gondolákkal. Szemben a San Giorgio Maggiore sziget. MTI/EPA-ANSA/FABIO MUZZI Fotó: FABIO MUZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozások megszüntetése után Olaszország ismét megnyitotta határait, a turizmus továbbra is válságban van, amely erőteljesen érinti a velencei gondolásokat. A lezárások előtt több mint 400-an dolgoztak a városban.

Velence a turisták nélkül halott város – mondta Andrea Baldi, a gondolások szövetségének elnöke.

Bár június elején újra munkába álltak, a bevétel 90 százalékkal csökkent egy átlagos júniushoz képest. Ráadásul ez egy csaknem három hónapos teljes lezárás, valamint az őszi árvíz után történik, amikor a gondolások már eleve elveszítették bevételük 60 százalékát – mondta Baldi a Radio Cusano Campusnak adott interjújában.

„Reméljük, hogy visszatérnek a turisták, és készen állunk arra, hogy tárt karokkal fogadjuk őket. Egy gondola biztonságos, mivel garantálja a távolságtartási szabályok betartását” – mondta a gondolás.

Kikötött gondolák sorakoznak egymás mellett a hullámok nélküli, szokatlanul tiszta vízben a koronavírus-járvány miatt bevezetett közlekedési korlátozások és a lakóhelyelhagyás tilalma idején az észak-olaszországi Velencében 2020. április 28-án. A járványügyi korlátozásoknak köszönhetően a város víziútjai nincsenek zsúfolásig tele hajókkal, vízibuszokkal és gondolákkal. Szemben a San Giorgio Maggiore sziget.
Fotó: MTI/EPA-ANSA/FABIO MUZZI

Hozzátette: „ráadásul mi szezonmunkások vagyunk, nyáron kell elegendő pénzt keresnünk télre is”. Három hónap alatt a gondolások eddig csak 1200 euró (415 ezer forint) támogatást kaptak, holott a járművek karbantartása is magas költségekkel jár.

A taxisofőrök is hasonló gondokkal küzdenek Olaszországban. A turisták és az üzleti utak számának visszaesése miatt hatalmas a bevételkiesésük. Milánóban a napokban tüntetéseket tartottak a taxisok, támogatást követelve a kormánytól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.