Cápatámadásban halt meg egy férfi egy nyugat-ausztrál fürdőhelyen

A helyi rendőrséget reggel riasztották Cable Beach-re, ahol egy 55 éves férfit húztak ki a vízből, akit cápa támadott meg.

Forrás: MTI2020. 11. 22. 17:49
null
Valószínűleg egy tigris cápa támadt az áldozatra Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cápatámadásban halt meg egy férfi Nyugat-Ausztrália egy népszerű tengerpartján vasárnap. A helyi rendőrséget reggel riasztották Cable Beach-re, ahol egy 55 éves férfit húztak ki a vízből, akit cápa támadott meg. A súlyosan sérült férfit megpróbálták megmenteni, de a helyszínen meghalt.

Valószínűleg egy tigriscápa támadt az áldozatra
Fotó: Pixabay

A rendőrség közölte, hogy a támadás után egy fél órával a kiérkező rendőrök rálőttek a még mindig a partközelben úszó cápára.

A cápa faját egyelőre nem tudták megállapítani, de a helyben élők szerint tigriscápa lehetett a támadó, mert azok gyakran jönnek partközelbe a kisebb halakra vadászva.

A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozat a partól 30-40 méterre a hullámokon fekvődeszkázott, amikor rátámadt a cápa. A partról egy pár látta meg, hogy bajba került, segítségére siettek és kihúzták a vízből. A férfi a lábán és a kezén sérült meg.

A helyi hatóságok azonnal lezárták a partot, és egy halászhajót is kiküldtek, hogy megfigyelje a területet.

Idén már nyolc halálos cápatámadás történt Ausztrália partjainál, ami 1929 óta, amikor kilencen haltak meg, a legmagasabb szám.

A végzetes cápatámadások száma azt követően csökkent, hogy a harmincas évektől a népszerű fürdőhelyeket cápahálóval kezdték védeni Ausztráliában.

Legutóbb október 9-én jelentettek cápatámadást Nyugat-Ausztráliában, akkor egy szörfözőt ragadott el egy cápa Esperance közelében. A férfi testét háromnapos kutatás után sem sikerült megtalálni, csak a szörfdeszkáját és szörfruhája darabjait lelték meg.

Broome, amelynek közelében a vasárnapi cápatámadásban elhunyt férfit találták meg, 1600 kilométerre északra fekszik Perthtől, Nyugat-Ausztrália legnagyobb városától.

Cápa támadt a férjére, a terhes feleség azonnal cselekedett

Egy terhes nő mentette meg a férjét az Egyesült Államok-béli Florida Keys partjainál múlt hét vasárnap, miután azt megharapta egy cápa. Floridában történt a legtöbb cápatámadás 2019-ben az egész világon. A rendőrség közleménye szerint a 30 éves Charles Eddy épp búvárkodott a Sombrero-zátonynál, amikor megharapta egy cápa – írja a BBC. A támadás közvetlenül azután történt, hogy a férfi a vízbe ugrott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.