Egy nepáli férfié a világ legnagyobb pénzgyűjteménye

Világrekorder lett egy nepáli numizmatikus, akinek gyűjteménye az ENSZ-tagországokból származó pénzjegyeket és -érméket tartalmazza.

Forrás: MTI2020. 07. 15. 17:14
null
Hajan, 2019. augusztus 7. Dollárbankjegyeket számol egy banktisztviselõ a kínai Csiangszu tartománybeli Hajanban 2019. augusztus 6-án. Az amerikai pénzügyminisztérium augusztus 6-i közleményében valutamanipulátornak minõsítette Kínát. MTI/EPA Fotó: Hszü Csin-paj
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 43 éves Dipendra Ratna Sakja teljes kollekcióval rendelkezik az ENSZ 193 országának pénzeiből. A rekordot 2020. április 13-án ismerték el, és a múlt héten hivatalosan is hitelesítették.

Az egyes ENSZ-tagországok mindegyikének különféle pénzeiből két-két bankjegyet és két-két érmét gyűjtött össze. A rekorder 17 országban járt, ezeken az utakon 47 ország pénzjegyeit szedte össze. A gyűjteményt az elmúlt egy évtizedben hozta létre. A tevékenység kellemes hobbiként indult, de gyümölcsöző szenvedéllyé vált.

Mint mondta, a fivére idegenvezetőként dolgozott, és mivel sok külföldivel találkozott, ebből a forrásból bővítette a gyűjteményt, és a turisták közül, aki tudta, pótolta is a hiányzó pénzeket.

A rekordot a londoni központú, világrekordokat hitelesítő hivatal ismerte el, az erről kibocsátott igazolás átadásakor a nepáli kormány egy tagja is gratulált Sakjának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.