Jótékonysági bikaviadalt rendeznek a madridi Las Ventas arénában

A viadalarénák szinte mindegyike zárva volt az elmúlt egy évben, ami pénzügyi válságba sodorta a szórakozásra épülő iparágakat.

Forrás: MTI2021. 04. 17. 21:07
Rubio, Rafael
A bikaviadalok hagyománya a mai napig él Spanyolországban, de a világjárvány miatt az ágazat szereplői nehéz helyzetbe kerültek (A képen Rafael Rubio spanyol matador küzd a bikával a madridi Las Ventas arénában tartott bikaviadalon 2019. június 13-án) Fotó: Fernando Villar Forrás: MTI/EPA-EFE/Fernando Villar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jótékonysági bikaviadalt rendeznek májusban a madridi Las Ventas arénában a járvány miatt munka nélkül maradt matadorok megsegítésére – közölték a spanyol hatóságok szombaton.

Az arénába a jövő hónapban térhetnek először vissza a nézők a járvány kezdete óta.

A viadalarénák szinte mindegyike zárva volt az elmúlt egy évben, ami pénzügyi válságba sodorta a szórakozásra épülő iparágakat és vele együtt a vitatott bikaviadalokat. A madridi kormányzat tájékoztatása szerint a május 2-i viadalra 6 ezer nézőt engednek majd be, ami a férőhelyek mintegy 40 százalékának felel meg. A maszkviselés és a távolságtartás kötelező lesz.

A Spanyolországban nemzeti kulturális örökségként kezelt bikaviadalok már a járvány miatti korlátozások bevezetése előtt is a túlélésért küzdöttek. A társadalom ugyanis megosztott abban a kérdésben, hogy a bikaviadal a spanyol kultúra elengedhetetlen része vagy pusztán kegyetlen és állatkínzó szórakozás.

A bikaviadalok hagyománya a mai napig él Spanyolországban, de a világjárvány miatt az ágazat szereplői nehéz helyzetbe kerültek (A képen Rafael Rubio spanyol matador küzd a bikával a madridi Las Ventas arénában tartott bikaviadalon 2019. június 13-án)
Fotó: MTI/EPA-EFE/Fernando Villar

Egy 2019-es felmérés szerint például a megkérdezettek 56,4 százaléka ellenezte a bikaviadalokat, 24,7 százalék támogatta őket, míg az emberek 18,9 százaléka azt mondta, nekik mindegy, hogy vannak-e bikaviadalok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.